Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie zoekt bestuurder bestelbus

Heerde, 03-05-2007 o De politie zoekt contact met een tot nu toe onbekende bestuurder van een lichtkleurige bestelbus die op dinsdag (01/05) op de kruising Kanaaldijk/Beatrixweg getuige was van c.q. vermoedelijk betrokken raakte bij een ongeval tussen een 27-jarige bestuurder uit Wapenveld en een 24-jarige wielrenner uit Heerde. De fietser raakte onder meer gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht.

Het incident vond omstreeks 15.00 uur plaats. De 27-jarige bestuurder van een bestelbus en de wielrenner reden elkaar tegemoet. Voor deze bestelbus reed een andere, tot nu toe onbekend gebleven bestuurder van eveneens een bestelbus, die linksaf sloeg. De tegemoet komende wielrenner werd waarschijnlijk iets gesneden door deze afslaande auto en reed om de afslaande auto heen en kwam daarbij hij op de weghelft terecht waar de bestuurder uit Wapenveld hem tegemoet reed, waarna een botsing volgde. De bestuurder van de afslaande bestelbus is na het incident niet gestopt, maar doorgereden.

In verband met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval zoekt de politie contact onbekend gebleven bestuurder. Ook andere getuigen van de aanrijding worden verzocht om zich bij de politie te melden. Men kan bellen met 0900-8844