Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Paarden en wagen op hol botsing met auto

Putten, 03-05-2007 o Een op hol geslagen paardenspan is op dinsdag (01/05) op de kruising Garderenseweg/Van Damstraat in botsing gekomen met een personenauto, die voor een rood verkeerslicht stond te wachten. Er zijn geen gewonden gevallen. De auto raakte zwaar beschadigd.

De politie kreeg omstreeks 15.55 uur een melding dat een tweetal aangespannen paarden met de wagen, maar zonder berijder op de Prins Hendriklaan vandoor waren gegaan. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de eigenaar was afgestapt en de paarden daarna blijkbaar ergens van schrokken en op hol sloegen.

Na een heel stuk te hebben gerend, kwamen de paarden uiteindelijk in het centrum van Putten, waar zij vanaf de Van Damstraat de kruising met de Garderenseweg oprenden. Volgens getuigen probeerden de paarden min of meer over de kofferbak van de stilstaande auto te springen. Dit lukte echter niet, waardoor het paardenspan tegen de zijkant van auto botste en tot stilstand kwam.

De 69-jarige bestuurster uit Putten en twee passagiers kwamen, voor zover bekend, met de schrik vrij. De paarden zijn naar op een nabij gelegen terrein door een veearts onderzocht, die een aantal kleine wonden aan de benen vaststelde.