Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie waarschuwt voor insluipers

Elburg, 03-05-2007 o Een tot nu onbekende jongedame deed zich op woensdagochtend (02/05) aan een al op leeftijd zijnde dame in Elburg voor als controleur van meterkasten en wist zo haar onaangekondigde aanwezigheid in de woning te verklaren. De politie sluit niet uit dat de jongedame minder goede bedoelingen had en waarschuwt voor dit soort praktijken. Zij adviseert om de deuren van de woning op slot te doen om zo insluipingen e.d. in woningen te voorkomen.

Een en ander heeft s ochtends kort voor half elf in een woning aan het Vooronder plaats gevonden. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de onbekende jongedame de woning via een niet op slot zijnde achterdeur kon binnenkomen. Zij is korte tijd binnen geweest; vooralsnog wordt er niets uit de woning vermist. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat zij een licht getinte huidskleur had en enige tijd op het Vooronder heeft rond gelopen.

De politie hoopt door middel van dit bericht burgers alert te maken en te attenderen op het feit om deuren op slot te doen om zo insluipingen in woningen (en de eventuele nadelige gevolgen die dit voor betrokkenen kan hebben) te voorkomen.