Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Emmen, 03-05-2007

Politie neemt wurgstokjes in beslag
RODEN Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 15-jarige jongen uit Leek aangehouden. De jongen werd door portiers van een discotheek overgedragen aan de politie omdat hij wurgstokjes (zoals dat in de volksmond genoemd wordt) bij zich had en op het punt stond om er iemand met te slaan. De jongeman is op het bureau gehoord en later die nacht heengezonden. Hij heeft afstand gedaan van de wurgstokjes. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-136817)

Politie rolt hennepkwekerij op
KLAZIENAVEEN Woensdagmiddag heeft de politie een hennepkwekerij opgerold aan de Industriestraat. In een kelder weren ruim 1000 plantjes aangetroffen. Alle benodigde apparatuur is inbeslaggenomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft nog geen verdachte in deze zaak aangehouden. (BPS 07-126218)

Bekeuring voor open vuur

ZUIDLAREN Agenten hebben woensdagavond drie Groningers van 20, 21 en 32 jaar oud bekeurd. De mannen hadden een vuur gestookt bij het zandgat en waren aan het vissen zonder vispas en zonder toestemming. (BPS 07-136773)

Jongeman aangehouden wegens belediging politieman TYNAARLO De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 18-jarige jongen uit Assen aangehouden bij een discotheek aan de Vriezerweg. Agenten waren ter plaatse omdat er een opstootje buiten de discotheek zou zijn. De Assenaar gedroeg zich agressief en beledigde één van de agenten. Hij is daarop aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 07-136816)

Politie vraagt aangevers zich te melden
EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag zou een bezoeker van een bar aan de Splitting meerdere fietsen hebben vernield. Toen de portiers de jongen wilden staande houden, ging hij er vandoor. Kort daarna hebben agenten na een korte zoekactie de 19-jarige verdachte uit Nieuw Weerdinge aangehouden op verdenking van de vernielingen. De eigenaren wiens fietsen zijn vernield, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Zij kunnen natuurlijk ook langskomen op bij het politiebureau in Emmen om aangifte te doen. (BPS 07-136807)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.