Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - Openbreken parkeerautomaat                   |
De politie heeft woensdagavond (02/04) twee jongens ( 18 en 16 jaar oud) aangehouden die aan de Dr. Huber Noodtplaats een parkeerautomaat probeerden open te breken.

De politie kreeg de melding omstreeks 20.00 uur en getracht zou zijn de parkeerautomaat met een breekijzer open te breken. De jongens bleken er vandoor gegaan te zijn in de richting van de Amphionstraat. Enige tijd later trof de politie de jongens, die voldeden aan het signalement, aan op een parkeerplaats. Bij het zien van de agenten gingen de jongens er vandoor. Ze konden snel worden aangehouden.

Bij onderzoek bleek dat één van de jongens tijdens zijn vlucht een voorwerp had laten vallen wat later een breekijzer bleek. De twee jongens zijn aangehouden en meegenomen maar het politiebureau voor nader onderzoek.

|     |Didam - Jeugdige dieven                                   |
Woensdagnacht (03/05) omstreeks 01.30 uur heeft de politie drie jongens uit Didam aangehouden op verdenking van diefstal.

Tijdens surveillance trof de politie op de Kerkstraat drie jongens (13,13 en 14 jaar) zonder verlichting op de fiets aan. Bij het aanspreken van deze jongens gooide één van de jongens een grote vuilniszak weg en ging er vandoor. Bij het zien van hun vluchtende vriend, probeerden de andere twee ook de kuierlatten te nemen. Ze hadden buiten de hermandad gerekend en werden aangehouden. In de vuilniszak bleken broden te zitten. De jongens verklaarden de broden zojuist gestolen te hebben bij een winkel elders in Didam. Tijdens het verhoor werd de naam van de gevluchte jongeman genoemd en werden de ouders gebeld. Kort hierna is hij aangehouden en het trio is op het politiebureau verhoord. De jongens worden aangemeld bij een preventieproject voor een passende maatregel.

|     |Sinderen - Verkeersongeval                                |
Op woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een brommobiel op de kruising Kapelweg/Toldijk.

Een 87-jarige man uit Varsseveld reed met zijn brommobiel over de Toldijk, komende uit de richting van de Flipsestraat. Op vermeld kruispunt verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende personenauto bestuurd door de 57-jarige man uit Sinderen. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, wel is er blikschade aan de voertuigen.

Einde berichten
---


---


---

---- --