Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos breidt salesforce uit na succesvol fiscaal jaar

Vier ervaren account managers erbij - Uitbreiding ondersteunt groeiplannen

Nieuwegein, 3 mei 2007 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, heeft zijn salesforce in Nederland uitgebreid met twee senior account managers en twee account managers. De vier traden in dienst in het begin van het nieuwe fiscale jaar van Cognos. De uitbreiding ondersteunt de verdere groeiplannen van Cognos in Nederland en de voortzetting van het succes in het afgelopen fiscale jaar.

Ferry van Asperen en Arthur Dobma werden beiden aangenomen als Senior Account Manager Industrie. Van Asperen werkte eerder voor Business Objects; Dobma voor Endeca en Autonomy. Steve Groenefelt, afkomstig van Dell, werd aangesteld als Account Manager Centrale Overheid. Groenefelt geeft daarbij speciale aandacht aan het onderwijs. Maurice Extra werd Account Manager Zorg. Extra beschikt over veel Performance Management-ervaring.

"Cognos is altijd op zoek naar goede mensen om uit te breiden. In Nederland hebben we opnieuw een succesvol jaar achter de rug. Onze groei ligt aanzienlijk hoger dan die van de markt. Om aan de vraag van klanten te voldoen, hebben we deze uitbreiding nodig. Zo denken we onze groei dit jaar verder door te kunnen zetten. Er is verhoogde aandacht in ondernemend Nederland voor Business Intelligence en Business Planning en dus voor Cognos", aldus Karel Kinders, Managing Director van Cognos Nederland B.V.

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.