Greenpeace blij met groenere Apple

03 mei 2007

Amsterdam, Nederland -- Amsterdam, 3 mei 2007 - Greenpeace applaudisseert voor Apple! Steve Jobs, de topman van Apple heeft op 3 mei met zijn duurzame verklaring een eerste echte stap gezet in de richting van een groenere Apple, iets waar Apple-fans over de hele wereld om vragen. Zowel Apple's openheid over het milieubeleid als de geleidelijke afschaffing van de gevaarlijkste chemicaliën (oa broomhoudende vlamvertragers) uit de producten betekenen werkelijke vooruitgang.

Greenpeace ziet de toekomst van een uiteindelijk volledig groene Apple met vertrouwen tegemoet: met volledig gifvrije apparaten, ook voor de bestaande modellen, met het nemen van verantwoordelijkheid voor recycling en de volledige terugname van afgedankte apparaten wereldwijd.

Greenpeace blijft met Apple-fans samenwerken om dat te bereiken. Het enthousiasme van Apple-gebruikers in deze campagne voor een groene Apple is aanstekelijk. De echte fans willen dat Apple groen is van buiten - maar ook van binnen.

Greenpeace vraagt met de Apple-fans:

dat de Apple producten vrij zijn van de meest gevaarlijke chemicaliën

- dat gebruikers de Apple-producten met een gerust hart kunnen kopen en terugbrengen in het besef dat Apple ze op een verantwoorde manier recycled,

- dat de Apple-producten niet in vervuilende schrootloodsen noch op de enorme schroothopen van de computerindustrie eindigen.

Apple moet nog meer stappen vooruit doen, om ervoor te zorgen dat de groeiende gifbelten mens en milieu in Aziatische en Afrikaanse ontwikkelingslanden niet langer bedreigen. Als we dat met de Apple-fans voor elkaar krijgen, is Greenpeace helemaal tevreden. Greenpeace werkt graag verder met het groenere Apple, op weg naar het vergroenen van de hele elektronica-industrie.

Contact informatie


---