Time : 16:31:11
Date : 03 May 2007
Sender Name: Nationale Vereniging van Veiligheidscoördinaten vzw

Belgisch voorzitterschap ISHCCO - International Safety and Health Construction Co-ordintors Organisation

Brussel, 03 mei '07

Op 28 april 2007 hield de internationale vereniging van veiligheidscoördinatoren ISHCCO (International Safety and Health Construction Coordinators Organisation) haar algemene vergadering te Barcelona.

Op dit ogenblik zijn acht landen effectief vertegenwoordigd in de vereniging: België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië; Italië, Luxemburg, Oostenrijk, en Zwitserland. Ze waren allemaal aanwezig. Spanje zal dit jaar toetreden. Besprekingen met Tsjechië, Denemarken en Malta zullen weldra aanvangen.

Van bij de oprichting in 2004 tot nu werd de vereniging door de heer Robert Kousmann (Luxemburg) geleid. Samen met alle oprichters werd pionierswerk verricht. De verdienste is nu een vereniging die erkenning en zeggenschap geniet die zich naar buiten en naar andere landen uitstralen. De voorzittersfakkel werd aan de heer Jean-Pierre Van Lier (België) overgedragen. Hij stelt zich tot doel de verenging verder uit te breiden en de contacten met de EU verder aan te scherpen.

Het nieuw bestuur van ISHCCO wordt als volgt samengesteld: Voorzitter: Jean-Pierre Van Lier (B)
Ondervoorzitter: Maurizio Guilliani (I)
Penningmeester: Philip Baker (UK)
Secretaris: Karl Waninger (D)

ISHCCO heeft verleden jaar de aandacht van de EU op zich weten te trekken. Men is zover gekomen dat de verenging door de Europese Commissie als spreekbuis voor de Europese veiligheidscoördinatoren werd erkend. Dit concretiseert zich bijvoorbeeld in de deelname aan de opvolgingscommissie voor de opstelling van een gids die de veiligheidscoördinatie van tijdelijke of mobiele bouwplaatsen op Europees vlak moet verduidelijken.

De verenging stelt zich ook tot doel de veiligheidscoördinatie op Europees vlak in kaart te brengen. Op dit ogenblik legt men de laatste hand aan een vergelijkende studie van opleidingen van veiligheidscoördinatoren in de verschillende lidstaten.

In het kader van een vierjaarlijkse evaluatie van haar richtlijnen is het de beurt aan de Europese Commissie Sociale Zaken om de Europese Richtlijn 92/57 betreffende de veiligheidscoördinatie van Tijdelijke of Mobiele Bouwplaatsen op haar toepassing te toetsen. De ISHCCO-leden werken nu naarstig aan een vragenlijst en zullen midden dit jaar hun evaluatie aan de Europese Commissaris overhandigen. Dank zij ISHCCO kunnen de individuele leden hun stempel hierop drukken. Dit is ondermeer de reden waarom de vzw VC-CS, de Belgische vereniging van veiligheidscoördinatoren, haar lidmaatschap als Belgische vertegenwoordiger bij ISHCCO ten zeerste op prijs stelt.

Men kan alle informatie over ISHCCO op de website www.ishcco.org vinden. ISHCCO kan men contacteren via email op het adres info@ishcco.org. Het volledig adres van de vereniging vindt men hier onderaan.

Jean-Pierre Van Lier
Voorzitter
ISHCCO


- t: +32476499800

- e: vanlier@vanlier-partners.be

Volledig adres:
ISHCCO
c/o Foyer Technique
4-6, Bd. Grande Duchesse Charlotte
L-1330 Luxembourg

T : 0039 0471285007
F : 0039 0471285008
info@ishcco.org
www.ishcco.org