Digitale Gemeente Houten

Hardrijders grootste ergernis

donderdag 3 mei 2007 - Bron: Trefpunt

HOUTEN - Met de woonkwaliteit van Houten zit het wel goed. Dat valt af te leiden uit de enquête die op de site houtentouwtje.nl kon worden ingevuld Te hard rijdende automobilisten, maar ook bromfietsers/scooters worden genoemd, zorgen voor de grootste ergernissen.
De gemeente zou meer voorzieningen voor jongeren en ouderen moeten opzetten, zo stelt ruim 50% van de ondervraagden. Vier van de tien ondervraagden beoordeelt de kwaliteit van de voorzieningen in de buurt als onvoldoende tot matig.

De uitslag van de enquête laat -naast deze kritiekpunten- een overwegend positief beeld zien. Veel nieuwe inwoners kozen Houten als woonplek vanwege de rust, de ruimte en het groen. Het laagst scorende onderdeel is de overlast door mensen die in de wijken te hard rijden, vaak buurtbewoners zelf. Als suggestie geven de inzenders mee om vooral de inprikkers en enkele 'wijk-hoofdstraten' daadwerkelijk als dertig-kilometerzone in te richten. Ook het parkeergedrag, de hondenpoep - ondanks het nieuwe beleid- en overlast door jongeren worden als minpunten genoemd. Punt van verbetering is voor veel mensen zeker ook uitbreiding van het winkelaanbod in Castellum en in mindere mate in het centrum. De sociale veiligheid in de buurt wordt als voldoende (52%) tot goed (37%) ervaren. Het is de eerste keer dat houtentouwtje -een particulier initiatief van Jocko Rensen- en internetenquête hield. Volgende maand kan er over een nieuw onderwerp worden gestemd.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).