Zoom.nl brengt fotos in kaart


03.05.2007 / 17:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Idg nederland

Idg nederland

Google Maps functionaliteit geeft Zoom Gallery bezoeker nog meer mogelijkheden

Haarlem 3 mei 2007

Zoom.nl, het (meest interactieve) fotografieplatform van Nederland, geeft haar bezoekers vanaf vandaag de mogelijkheid om fotos te tonen in Google Maps. In één oogopslag zie je op Zoom.nl de beste fotografielocaties van Nederland.

Google Maps

Bezoekers kunnen bij het plaatsen van een foto aangeven waar deze gemaakt is. Op die manier krijgt elke bezoeker van de site een duidelijk beeld van de meest gewilde fotolocaties. Met meer dan 500 uploads van hoogwaardige fotos per dag verwacht Zoom dat dit een groot succes gaat worden.

De integratie van Google maps in de Zoom Gallery, een onderdeel van Zoom.nl, biedt nog meer mogelijkheden voor de vaste bezoekers van de site. Door het invullen van de adresgegevens in het profiel kunnen fotografen elkaar lokaliseren en eventueel ontmoeten.

Zoom.nl komt daarmee tegemoet aan de groeiende wens van de Zoomers, zoals de online gebruikers zichzelf noemen. Hoofdredacteur Remco de Graaf: Regelmatig spreken grote groepen Zoomers af in bijvoorbeeld dierentuinen of natuurgebieden. Zo waren onlangs 102 Zoomers aanwezig tijdens een spontane meeting in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Door de integratie met Google Maps wordt het nog eenvoudiger om mede-Zoomers in de buurt te vinden.

Over Zoom.nl
Zoom.nl, een uitgave van IDG Nederland, is Nederlands grootste platform voor digitale fotografie en video. Zoom.nl, kent een unieke wisselwerking tussen website, tijdschrift en video-dvd. De online diensten, waaronder de populaire Zoom Gallery, zijn de spil en bieden bezoekers een platform waar zij fotos kunnen delen, bekijken, beoordelen en becommentariëren. Het tijdschrift geeft als verlengstuk van de site bezoekers een leidende rol in de inhoud. Zo worden voor elke print-uitgave meer dan 100 lezersfotos gebruikt bij cursussen, interviews en workshops. Zoom.nl neemt daarmee een unieke positie in het bladenlandschap in. Geen enkel Nederlands tijdschrift betrekt de doelgroep zo actief bij de samenstelling van de inhoud. Met een betaalde oplage van 48.727 exemplaren (bron: HOI Q4 2006) is Zoom.nl met afstand marktleider in het segment fotobladen. De online community van Zoom.nl bestaat inmiddels uit meer dan 30.000 actieve, geregistreerde leden.

Over IDG
IDG Nederland is een vestiging van de International Data Group (IDG), 's werelds meest toonaangevende multimediabedrijf in de ICT-branche. IDG wordt gekenmerkt als een webcentric company met meer dan 450 websites. Meer dan 140 miljoen mensen lezen één of meer van IDG's 300 ICT-tijdschriften en -kranten, die in 85 landen worden uitgegeven. Andere producten en diensten die IDG wereldwijd aanbiedt, zijn 470 onderzoekprogramma's voor verschillende (ICT) marktsegmenten en de organisatie van 750 technologie gerelateerde beurzen en conferenties. Meer informatie over IDG en IDG Nederland treft u aan op www.idg.com en www.idg.nl.


---

Noot voor de redactie (