Gemeente Schiedam


Mei

Burgemeester ondertekent convenant Woonveste De Scheepswerf

03 mei 2007

Op 2 mei jl hebben burgemeester Verver namens gemeente Schiedam en de heer Ton namens bouwmij. Hollands Midden uit Woerden een convenant ondertekend voor een financiële bijdrage van 234.000 Euro voor de bijzondere parkeeroplossing voor dit woningbouwproject aan de Lange Nieuwstraat in Schiedam.

Onder de te realiseren 27 appartementen wordt een parkeerkelder gebouwd waarin 40 parkeerplaatsen op innovatieve wijze zijn opgenomen. De autos worden door een geavanceerd systeem in twee lagen gestapeld waardoor de locatie van de voormalige scheepswerf aan de Lange Nieuwstraat geheel bebouwd kan worden met appartementen. De overige ruimte kan daardoor vrijwel volledig worden ingericht met tuintjes en een haventje voor bootjes van de bewoners. Ook zullen enkele parkeerplaatsen voor bezoekers worden aangelegd.

Voor de gemeente was dit aanleiding om aan dit project een investeringsbijdrage te verstrekken in het kader van de pilot zorgvuldig ruimtegebruik. Hiermee kan ervaring worden opgedaan voor andere delen van de stad waar woningbouw en parkeren elkaar niet goed verdragen.

Als voorwaarden heeft de gemeente in het convenant opgenomen dat de bouw snel moet starten en dat de bijdrage geheel ten goede komt aan de kopers van de appartementen. De sanering van de bodem is reeds in uitvoering.

De gemeente is heel enthousiast over dit project. Naast mooie architectuur en hoogwaardige materialen is de ligging aan de Nieuwe Haven fantastisch. Meer dan 50% van de woningen is inmiddels verkocht. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling wonen tel. (010) 2465634 of het wooninformatiecentrum tel. (010) 2730122