Ingezonden persbericht


Getty Images neemt WireImage over

Grotere capaciteit komt tegemoet aan vraag naar high-speed celebrity beelden

Den Haag 3 mei - Getty Images, Inc, 's werelds grootste aanbieder van beeldmateriaal, heeft vandaag de succesvolle overname van WireImage bekendgemaakt. Bij de overeenkomst, die was aangekondigd op 22 februari 2007, zijn ook het moederbedrijf MediaVast, Inc. en de andere dochterondernemingen FilmMagic en Contour Photos betrokken.

"Het fotograferen van beroemdheden, entertainment en sportevenementen is een snel groeiend en belangrijk onderdeel van de beeldindustrie. Deze overname stelt ons in staat om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar vrijwel direct beschikbare foto's," aldus Jonathan Klein, mede-oprichter en president-directeur bij Getty Images. "De uitbreiding van onze entertainmentdivisie was één van onze strategische doelstellingen. Dit resulteerde in een omzetgroei van ca. 60 procent in elk van de drie laatste kwartalen van 2006. Dankzij deze overname is verdere groei mogelijk. De echte winnaars zijn onze klanten, die nu naar verwachting kunnen profiteren van nieuwe ontwikkelingen bij onze producten en dienstverlening zoals podcasts, redactionele video's, multimedia, exclusieve foto's en beeldmateriaal voor mobiele telefoons."

Getty Images is van plan om de drie dochterondernemingen van MediaVast en hun websites te handhaven. Dankzij de gebundelde kracht van Getty Images en WireImage kan Getty Images verder nieuw materiaal ontwikkelen voor zowel de collectie beroemdheden als de entertainmentcollectie en deze foto's beschikbaar maken voor wereldwijde online distributie. De overname is ingegeven door het feit dat de fotoindustrie rond beroemdheden zich zeer snel ontwikkelt. In een recent artikel in Variety, de dagelijkse krant voor de entertainmentindustrie, werd gesteld dat deze categorie in toenemende mate wordt beïnvloed door websites die hun artikelen in razend tempo op het internet zetten en daarvoor onmiddellijk foto's nodig hebben.

Getty Images verkort de tijd tussen het maken van foto's en de wereldwijde verspreiding ervan door zijn toonaangevende website, waarop gezocht kan worden in diverse talen en in lokale valuta betaald kan worden. Daarnaast is de website vooraanstaand op het gebied van snelle levering, service en internationale verspreiding. Door de overname van WireImage en MediaVast krijgt Getty Imagess meer capaciteit voor het vastleggen van evenementen en portretten en kan het de collectie entertainment en beroemdheden uitbreiden. Dankzij de overname van WireImage kan Getty Images bovendien meer vaart zetten achter de groei van de distributie van video's. De onderneming heeft zijn portfolio met video- en filmfoto's in 2006 uitgebreid en bereid zich voor op de vergroting van zijn backend leveringssystemen. WireImage heeft een goede positie in de videobranche opgebouwd en Getty Images wil deze categorie uitbreiden door hieraan persfoto's toe te voegen.

Over Getty Images

Getty Images is 's werelds grootste aanbieder van stilstaande en bewegende beelden. Communicatieprofessionals wenden zich als eerste tot Getty Images om beeldmateriaal te zoeken, te kopen en te gebruiken. De prijswinnende fotografen en het bekroonde beeldmateriaal zorgen ervoor dat klanten inspirerend werk kunnen afleveren. Het resultaat daarvan verschijnt elke dag in de wereldwijd invloedrijkste kranten, tijdschriften, advertentiecampagnes, films, televisieprogramma's, boeken en op websites. Het hoofdkantoor van Getty Images is gevestigd in Seattle in de Amerikaanse staat Washington. Hiervandaan worden klanten in meer dan 100 landen bediend. Getty Images is overtuigd van de kracht van beelden om positieve veranderingen te bewerkstelligen, kennis over te dragen, te informeren en te amuseren. Meer informatie over Getty Images vindt u op http://gettyimages.nl

Dit persbericht bevat bepaalde "toekomstverwachtingen" in de zin van de Amerikaanse "Private Securities Litigation Reform Act" uit 1995. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management over de ontwikkelingen bij Getty Images en binnen de branche. De toekomstverwachtingen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten en zijn onderhevig aan bepaalde risico's en onzekere factoren. Werkelijke resultaten kunnen aanzienlijk afwijken van resultaten uit het verleden en van onze huidige verwachtingen. Afwijkingen kunnen worden veroorzaakt door bedrijfsmatige handelingen, maar ook door risico's en onzekere factoren die buiten de invloedsfeer van het bedrijf liggen. Deze risico's en onzekere factoren zijn bijvoorbeeld risico's door wisselkoersfluctuaties, wijzigingen in het economische, politieke en technologische beleid, wijzigingen in het concurrentiebeleid en risico's die voortvloeien uit de veiligheid van het systeem, upgrades, updates en onderbrekingen van de dienstverlening. Deze opsomming is illustratief, maar niet compleet. Meer informatie over de factoren die invloed kunnen uitoefenen op het toekomstige resultaat vindt u in de door Getty Images aan de Securities and Exchange Commission overhandigde rapporten, met name in het rapport over het kwartaal dat eindigde op 30 juni 2006 op Form 10-Q en in het Jaarverslag over het boekjaar dat eindigde op 31 december 2005 op Form 10-K. Getty Images is niet verplicht om toekomstverwachtingen te actualiseren, hetzij ten gevolge van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, tenzij dit wettelijk is vereist.


- Einde -

Contact: Eveline Malherbe - 070 3121071 / 06 290 956 79 emalherbe@webershandwick.com