Universiteit Maastricht

3 mei 2007
Maastrichtse Faculteit der Rechtsgeleerdheid start profiel TogaMaster

Met ingang van het nieuwe studiejaar kunnen studenten zich al tijdens de masterstudie grondig voorbereiden op de advocatuur. Aan de Universiteit Maastricht gaat de TogaMaster van start als specialisatie binnen Nederlands Recht. De opleiding is een initiatief van de Advocatenpraktijk Universiteit Maastricht, de voor Nederland unieke legal aid clinic, waarin onderwijs, onderzoek en rechtshulp worden gecombineerd.

De nieuwe TogaMaster biedt naast verplichte vakken als Bewijs in strafzaken, Civiele rechtspleging en TogaVaardigheden, ook de mogelijkheid om te participeren binnen de Advocatenpraktijk UM. Onder begeleiding van advocaat-docenten werken studenten hier zo zelfstandig mogelijk aan de behandeling van zaken. De Advocatenpraktijk heeft hiertoe een ruim aantal volledig geëquipeerde werkplekken ter beschikking. De uitgebreide praktijkervaring samen met de op de advocatuur toegesneden theorie leveren een gedegen basis voor een loopbaan in een togaberoep. Afgestudeerden krijgen vrijstelling voor delen van de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten.

De TogaMaster, als profiel binnen de studie Nederlands Recht is toegankelijk voor studenten met een juridische bachelor. Ook studenten met een andere academische of HBO-bachelor recht zijn toelaatbaar. Zij moeten wel een toelatingstoets afleggen. Hoewel hun masteropleiding geen civiel effect heeft, kan de TogaMaster bijzonder nuttig zijn voor wie als paralegal op een advocatenkantoor, deurwaarderskantoor of bij een rechtsbijstandsverzekeraar wil gaan werken.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. Fokke Fernhout, coördinator van de Togamaster, tel. 043 - 3882774 of per e-mail: fokke.fernhout@strafr.unimaas.nl
Op www.rechten.unimaas.nl/togamaster vindt u alle informatie over de nieuwe studierichting