Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Hardenberg, 18 oktober 2006

Marillion naar Podium Hardenberg

MARILLION - rots in de branding van de progrock - komt op donderdag 3 mei 2007 naar Podium Hardenberg. Dat is vandaag bekend gemaakt. Weer een grote band in een relatief 'kleine' zaal. De Britse band Marillion werd eind 1979 opgericht rondom zanger Fish, wiens stem sterke overeenkomsten had met die van Peter Gabriel.

In tegenstelling tot andere stromingen verkeert progrock altijd in rustig vaarwater: het genre is wars van vliegensvlugge trends en hippe hypes. Vandaar dat een aantal toonaangevende bands binnen de scene al jarenlang de dienst uit maakt. De muzikale ideëen van Marillion zijn als een rots in de branding: vandaar dat de band nog altijd door vele die hard fans op handen wordt gedragen.

De hit Kayleigh uit 1985 kan de band tot haar grootste wapenfeit rekenen. Nadat de excentrieke zanger Fish de band verliet, nam Steve "H" Hogarth zijn rol over. Door de loop der jaren zijn de fans Marillion trouw gebleven: vandaar dat in 2004 de single You're Gone en het studioalbum Marbles moeiteloos de top 10 bereikten. Net als het voortbestaan van de band ligt het lot van het nieuwe album Somewhere Else (releasedatum: 26 maart 2007) nu al vast. Kaartverkoop begint zaterdag 21 oktober om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), de bekende voorverkoopadressen en website en kassa Podium. Meer informatie op www.podiumgroep.nl

MARILLION IS:

- Steve Hogarth; Vocals and Lyrics; Additional Keyboards, Guitars, Percussion
- Mark Kelly; Keyboards; Samples and Effects; Backing Vocals; Programming
- Ian Mosley; Drums; Percussion

- Steve Rothery; Electric and Acoustic Guitars
- Pete Trewavas; Bass Guitars; Backing Vocals; Additional Guitars; Samples and Effects

Einde Persbericht