Ingezonden persbericht


Laren, 26 april 2007

Is echte liefde écht blind.?
BLINDE LIEFDE DONDERDAG VAN START OP TIEN

Vanaf donderdag 3 mei om 20.30 uur presenteert Lauren Verster (MTV, De Jakhalzen, 6pack, NOX) een uniek dating experiment op Tien: Blinde Liefde. Kun je verliefd worden op iemand van wie je alles weet maar die je nog nooit hebt gezien? Iedere week nemen drie mannelijke en drie vrouwelijke vrijgezellen de proef op de som.

Zes liefdeszoekers - uit verschillende leeftijdsgroepen - worden bij elkaar gebracht en voor elk van hen is er wel een ware Jacob dan wel Jacoba bij. Althans, volgens de kille regels van de wetenschap. Maar hebben de witte jassen gelijk?

Om daar achter te komen wonen de zes kandidaten afgezonderd van elkaar in een mannen- en een vrouwenhuis. Ze zien elkaar niet, maar leren elkaar stap voor stap steeds een beetje beter kennen. Ze mogen elkaar zelfs een aantal keren ontmoeten, maar dan alleen in de 'donkere kamer': een volledig verduisterde ruimte waarin de kandidaten zijn aangewezen op al hun zintuigen behalve hun ogen. De ultieme liefdestest komt na vier dagen als de koppels elkaar eindelijk mogen zien. Is men nog steeds zo enthousiast - of zelfs verliefd - wanneer het uiterlijk ook mee gaat wegen? Is echte liefde écht blind. of toch niet?

Op internet gaat het programma verder op www.blindeliefde.tv . Daar is onder meer uitgebreid informatie over de kandidaten te vinden, kun je exclusieve beelden bekijken en meer leren over alle do's en dont's van online daten.

Blinde Liefde, vanaf 3 mei iedere donderdag om 20.30 uur op Tien

Tien
Televisiezender Tien maakt deel uit van Talpa TV, onderdeel van Talpa Media Holding. Tien is in augustus 2005 begonnen met uitzenden, toen nog onder de naam Talpa. Tien is een moderne en vooruitstrevende zender met voornamelijk Nederlands product die zich onderscheidt met veel kwalitatief hoogwaardige amusementsprogramma's, dramaseries en topvoetbal. Dankzij tal van crossmediale activiteiten geeft Tien een extra dimensie aan televisie als medium.