Ingezonden persbericht


Agenda MuziekPodium Zeeland 3 t/m 10 mei 2007

Mei
Donderdag 3 mei, 21.30 uur
't Schuttershof, Schuttershofstraat 1, Middelburg
Entree: 12/10 euro
Dave Liebman / Ellery Eskelin Quartet (U.S.A.)

Saxofonist Dave Liebman is wat je noemt een levende legende: een student van Lennie Tristano (!) en in de vroege jaren zeventig actief in de bands van Miles Davis (!!!), begon hij na de periode bij Miles zijn eigen band, waarin John Scofield (!) debuteerde enz.enz. (met excuses voor de superlatieven).

"He is one of the most gifted of the post-Coltrane saxophonists...his groups have created some of the most vital music of the last thirty years." (The Rough Guide to Jazz) Dat geldt ook voor deze formatie, waarin de veteraan in de slag gaat met een paar van de grootste talenten uit de hedendaagse jazz: tenorsaxofonist Ellery Eskelin, drummer Jim Black en contrabassist Tony Marino.

(Jazz/Impro)

Vrijdag 4 mei, 20.45 uur (!!!)

Grote Kerk Veere

Entrees: 19 euro / Cjp-Ckv-65+: 17 euro / Jeugd: 13 euro (geen donateurskortingen MPZ). Reserveringen: Drukkerij (Middelburg) / Saartje (Veere)

Johannes Brahms ­ Ein Deutsches Requiem

door de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg en het Zeeuws Orkest o.l.v. Jan Hut met Hieke Meppelink (sopraan) en Palle Fuhr Jørgensen (bas)

(Klassiek)

Voor uw Bach-passies moet u in het oneven jaar niet in Veere zijn, dan gaat de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg zich te buiten aan het niet minder indrukwekkende Requiem van Brahms.

Zondag 6 mei, 15.30 uur

Grote Kerk Veere

Entree: 15/12 euro

Orkest De Volharding met "Volkleuren"

Werk van Torstensson, Van Eijden, Boogman en Satian

(Nieuwe muziek)

Een programma, waarin Orkest de Volharding muzikaal gezien zijn ruwe bolster opent en zijn veelkleurige pit laat zien, waarbij met name de werken van Klas Torstensson het hele scala bestrijken, oftewel hoe lyrisch warm zonlicht binnenvalt in een voorheen zo ongenaakbare, granieten wereld, muzikaal gesproken dan.

Donderdag 10 mei, 21.30 uur

't Schuttershof, Schuttershofstraat 1 Middelburg

Entree: 12/10 euro

Cuong Vu & Scratch(U.S.A./Japan/Vietnam)

(Jazz/Impro)

Trompettist Cuong Vu is de coming man in de New Yorkse jazzscene, als lid van de bands van Pat Metheny en Bobby Previte en met zijn eigen band Scratch, waarin verder klarinettist/tenorsaxofonist Chris Speed, Stomu Takeishi (basgitaar) en Ted Poor (drums). Dit kwartet, dat overloopt van talent, specialiseert zich in het niemandsland tussen Zen-jazz en geïmproviseerde funk, wat dat ook mag betekenen, indrukwekkend is het wel. Een aanrader voor degenen die het memorabele concert van Marc Ribot bijwoonden.

Willem Kniknie
Directeur MuziekPodium Zeeland
Tel. 06-48529010
E-mail: w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl / w.p.t.c.m.kniknie@freeler.nl

MuziekPodium Zeeland
per adres:
Grote Kerk Veere
Oudestraat 26, 4351 AV Veere
Tel. 0118-623650 / Fax. 0118-624754
Reserveren: 0900-3300033
E-mail: w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl Website: www.muziekpodiumzeeland.nl