Fugro N.V


Positieve ontwikkelingen bij Fugro in eerste maanden van 2007

Leidschendam, the Netherlands, 3 mei 2007

---

De eerste maanden van 2007 tonen een doorgaande groei in de omzet- en resultaat- ontwikkeling.

De grote vraag naar diensten in de olie- en gas sector houdt onverminderd aan. Dit betreft zowel de activiteiten in de exploratiefase als die voor het in productie brengen van de velden. Ook de vraag naar onderzoek voor mijnbouw is groot. Bij de aan infrastructuur gerelateerde activiteiten is er door betrokkenheid bij grote projecten met name in de Verenigde Staten en in het Midden-Oosten sprake van een hoge bezettingsgraad.

Het beleid om de activiteiten van Fugro eveneens te versterken door overnames heeft in de eerste maanden van het lopende jaar geresulteerd in de overname van enkele ondernemingen met een totale omzet op jaarbasis van circa EUR 65 miljoen. De hiermee gemoeide overnamekosten bedragen totaal circa EUR 58 miljoen.

Het neerwaartse effect op de omzet als gevolg van de lagere gemiddelde US-dollar koers over de eerste maanden (EUR 0,76) ten opzichte van de eerste maanden van 2006 (EUR 0,83) bedraagt circa 5%.

Evenals bij het begin van het jaar is de orderportefeuille ook voor de rest van het jaar sterk toegenomen in vergelijking met het voorgaande jaar.

De ingebruikname van het seismische schip Geo Barents is vertraagd en zal nu midden mei plaatsvinden.

Alle drie divisies zullen naar verwachting over het eerste halfjaar van 2007 een toename in omzet en resultaat laten zien. De omzetgroei is grotendeels autonoom.

Voor de totale onderneming wordt voor het eerste halfjaar 2007, afgezien van onvoorziene omstandigheden en een verdere verzwakking van de US-dollar, een omzetgroei verwacht van zon 20% tot rond EUR 800 miljoen (H1 2006: EUR 652 miljoen) en een toename van het resultaat met meer dan 30% tot ruim EUR 70 miljoen (H1 2006: EUR 54,1 miljoen). Dit zal resulteren in een stijging van de netto winstmarge over het eerste halfjaar tot rond
de 9% (H1 2006: 8,3%).

Fugro zal de resultaten over de eerste zes maanden van 2007 op vrijdag 10 augustus presenteren. Dan zal ook een nadere winstverwachting voor het gehele boekjaar 2007 worden uitgesproken.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir. K.S. Wester, President-Directeur
Telefoon 070 311 11 12

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat mogelijk toekomstgerichte uitspraken. Toekomstgerichte uitspraken zijn uitspraken die geen historische feiten zijn, zoals, niet limitatief, mededelingen die overtuigingen, verwachtingen, bedoelingen, prognoses, schattingen of voorspellingen (en de aannames die daaraan ten grondslag liggen) van Fugro N.V. uitdrukken of inhouden. Aan toekomstgerichte uitspraken zijn noodzakelijkerwijs risico's en onzekerheden verbonden. De werkelijke toekomstige resultaten of omstandigheden kunnen dan ook wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of bedoeld in toekomstgerichte uitspraken. De oorzaak van een zodanig verschil kan zijn gelegen in diverse factoren (zoals, niet limitatief, de ontwikkelingen in de olie- en gassector en aanverwante markten, valutarisicos en onverwachte operationele tegenslagen).
Eventuele toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht zijn gebaseerd op informatie die Fugro N.V. 's management op dit moment ter beschikking staat. Fugro N.V. neemt geen verplichting op zich om steeds een publieke aankondiging te doen indien zich wijzigingen voordoen in die informatie of indien er anderszins wijzigingen of ontwikkelingen zijn met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken in dit persbericht.

---

More information

Source : Fugro N.V.

Type : Corporate Press Release

E-mail :

Fugro N.V.

Leidschendam

www.fugro.com