Getronics PinkRoccade

Nieuwegein, 3 mei 2007

HAVENBEDRIJF ROTTERDAM BESTEEDT INTEGRAAL ICT BEHEER UIT AAN GETRONICS PINKROCCADE

Na een Europese aanbesteding is het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst aangegaan voor de uitbesteding van het beheer van de volledige ICT infrastructuur. De te hosten en beheren ICT-systemen betreffen de bedrijfskritische systemen van het Havenbedrijf zoals verkeersbegeleiding, de op SAP gebaseerde systemen en de logistieke informatie-uitwisseling via het Port Community Systeem van Port Infolink. Het contract, met een waarde van circa 29 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar, wordt naar verwachting medio dit jaar getekend. In totaal gaan circa 20 medewerkers over naar Getronics PinkRoccade.

De komende 1,5 jaar wordt het beheer van de volledige ICT-infrastructuur en de hosting van 500 bedrijfsapplicaties van het Havenbedrijf verplaatst naar de datacenters van Getronics PinkRoccade in Apeldoorn en Amsterdam. De dienstverlening vindt plaats op basis van het Utility One concept, waarbij Getronics PinkRoccade services aanbiedt welke aansluiten bij de vraagstelling van het Havenbedrijf als het gaat om flexibiliteit, kosten en serviceniveaus. Verder neemt Getronics PinkRoccade de inrichting, het hosten en het beheer van 1600 werkplekken over inclusief de kantoorautomatisering- en e-mail applicaties. Onder de noemer Future-Ready Workspace geeft Getronics PinkRoccade invulling aan deze dienstverlening. Ook wordt de huidige service desk van het Havenbedrijf overgeplaatst naar de Service Desk Nederland van Getronics PinkRoccade in Beek.

Gegeven de toenemende complexiteit van de ICT-infrastructuur en informatiesystemen is het belangrijker dan ooit de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening voldoende te waarborgen. De eisen voor 24x7 beschikbaarheid, continuïteit en beveiliging nemen steeds verder toe. Door voor uitbesteding te kiezen wil het Havenbedrijf flexibiliteit creëren. Het Havenbedrijf heeft bij de keuze voor Getronics PinkRoccade gekeken naar factoren als kennis en begrip voor de complexe omgeving, bedrijfsprocessen en cultuur van het Havenbedrijf en het integrale aanbod van ICT dienstverlening. Hiermee wordt voor het Havenbedrijf een marktconform en technologisch up-to-date fundament gecreëerd voor de vernieuwing en verdere uitbouw van haar bedrijfskritische systemen, met een optimale prijs/kwaliteitsverhouding.

Getronics PinkRoccade is een strategische partner voor het Havenbedrijf bij het definiëren en bewaken van de infrastructuur en productiestandaarden. Dit dient als uitgangspunt voor de innovatietrajecten die het Havenbedrijf in de komende jaren gaat ondernemen zoals de commercialisering van het Port Community systeem en de vernieuwing van het Havenmeester informatiesysteem.

Voor Getronics PinkRoccade is deze opdracht een bevestiging van haar toppositie in de Nederlandse markt op het gebied van ondersteuning van bedrijfskritische systemen, marktleiderschap in integrale ICT-dienstverlening en een versteviging van haar positie in de transport en logistieke markt.

De Rotterdamse haven, ca. 10.500 hectare groot, is van grote betekenis voor de nationale en Europese economie. De haven is een knooppunt in de internationale goederenstromen en een vestigingsplaats voor industrie en logistieke dienstverlening. Het Havenbedrijf is een internationaal opererende dienstverlener die bedrijvigheid in het havengebied optimaal wil stimuleren en faciliteren. Doelstelling is het creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat, dat alle partijen voordeel biedt.

Over Getronics PinkRoccade Getronics PinkRoccade is met circa 10.500 medewerkers marktleider in ICT- dienstverlening in Nederland. We denken en doen vanuit een helder perspectief: onze ICT-dienstverlening omzetten in toegevoegde waarde voor opdrachtgevers in de zakelijke markt en bij overheden. Getronics PinkRoccade ondersteunt mensen in hun werkomgeving door bedrijfskritische informatie altijd en overal veilig te ontsluiten. Daarvoor beschikken we over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT diensten. In praktijk gebracht door medewerkers die bij ons de ontplooiingsmogelijkheden vinden die ze van de nummer één IT-werkgever in Nederland mogen verwachten.



Getronics PinkRoccade