Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van donderdag 3 mei

Fryslân, 03-05-2007 o Politieberichten van woensdag 2 mei 07.00 uur t/m donderdag 3 mei 07.00 uur.

Buitenpost: onderzoek ongeval op station
De politie heeft na met diverse getuigen te hebben gesproken een duidelijk beeld van de toedracht van het ongeval maandagavond op het NS-station van Buitenpost. Daarbij raakte een 23-jarige inwoner van Eastermar zwaar gewond. Het slachtoffer rende op het perron met de vertrekkende trein mee richting Leeuwarden. Hij was zelf eerder die trein uit gestapt en wilde enkele hem bekende inzittenden uitzwaaien. Terwijl hij naast de rijdende trein liep, struikelde het slachtoffer en kwam vervolgens tussen het treinstel en het perron terecht. De man werd vervolgens over enkele tientallen meters door de trein meegesleept en belandde daarna naast de rails. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.

Harlingen: politie onderzoekt diefstal Audi A6
De politie onderzoekt de diefstal van een blauwe Audi A6 tdi met kenteken 02-FF-LH. De auto werd in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf een erf aan de Marnehiem gestolen. De 39-jarige eigenaar uit Harlingen deed aangifte.

Leeuwarden: jongen gewond na val van ladder
De politie heeft woensdagochtend het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval op de Hempenserweg, waarbij een 14-jarige inwoner van Leeuwarden gewond raakte. De jongen viel tijdens het schoonmaken van de gevel van de ladder. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Wolvega: politie onderzoekt diefstal BMW 520i
De politie onderzoekt de diefstal van een zwarte BMW 520i met kenteken XP-69-ZT. De auto werd maandagavond vanaf een parkeerterrein bij een hotel aan de Stellingenweg gestolen. De 38-jarige eigenaar uit Oosterwolde deed aangifte.

Terwispel: vernielingen bij bedrijf
De politie doet onderzoek naar vernielingen die werden aangericht in de nacht van dinsdag op woensdag bij een bedrijf aan de Hellingwal. Onbekenden verschaften zich toegang tot een opslagloods, waaruit vervolgens onder meer een aantal kitkokers werd gehaald. Deze werden voor een deel leeggespoten en elders op het bedrijfsterrein teruggevonden. Een 39-jarige inwoner van Wijnjewoude deed aangifte.

Fryslân: drie rijbewijzen ingevorderd na forse snelheidsovertredingen De politie heeft woensdag van drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. s Ochtends werd op de N31 nabij Garyp een 25-jarige automobilist uit Lopik gecontroleerd. De bestuurder werd betrapt toen hij met 159 kilometer per uur over de N31 reed. Op deze weg is 100 kilometer per uur toegestaan. s Middags werd op de Wergeasterdyk nabij Wergea een 23-jarige automobilist uit die plaats met een lasergun gecontroleerd. Hij passeerde de controle met 135 kilometer per uur, terwijl op deze weg 80 kilometer is toegestaan. s Avonds werd op de A7 nabij Terwispel een 21-jarige automobilist uit Gorredijk gecontroleerd. Hij passeerde de controle met 173 kilometer per uur, terwijl op de A7 120 kilometer is toegestaan. Van alle drie automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Humaldastate. Tussen woensdagmiddag en woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het de woning werd een digitale camera weggenomen. De 42-jarige bewoonster deed aangifte.

Heerenveen: bromfietser en passagier gewond na aanrijding De politie heeft woensdagavond een aanrijding op de Schans afgehandeld, waarbij een 16-jarige bromfietser uit Haskerdijken en zijn 14-jarige passagier uit Nieuwebrug gewond raakten. Een 41-jarige automobilist uit Hoorn (NH) zag bij het afslaan de bromfietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De twee jongens kwamen ten val en werd met letsel aan het gezicht en pols per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij
De politie heeft woensdagavond een 52-jarige man en een 33-jarige vrouw aangehouden in een hennepkwekerij in een loods aan de Molensteeg. De politie was na een tip de loods binnengegaan en trof daar een in werking zijnde kwekerij aan met ca. 1200 planten. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en daar voor nader onderzoek ingesloten. De hennepkwekerij is inmiddels ontmanteld en alle planten en apparatuur werd inbeslaggenomen en vernietigd.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan na diefstal
De politie heeft woensdagavond een 37-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachte werd door een medewerker van een bedrijf aan Achter de Hoven betrapt terwijl hij roestvrij staal in een vuilcontainer stond te laden. De medewerker waarschuwde de politie die de verdachte daarop kon aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Wolvega: bromfietser onder invloed
De politie heeft woensdagavond op de Steenwijkerweg een 16-jarige bromfietser uit Wolvega aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de jongen zonder helm rijden. Bij het uitschrijven van de bekeuring roken de agenten een alcohollucht. De bromfietser blies op straat een A en werd daarom overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de verdachte 435 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn bromfietscertificaat ingevorderd.

Wijnaldum: brand in schuur
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag de brandweer geassisteerd bij een brand in een schuur bij een woning aan de Alde Leane. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een generator. De bewoners hadden zelf al een deel van de brand geblust. De brandweer heeft de bluswerkzaamheden overgenomen, waarna de brand snel onder controle was. De schuur liep veel schade op.