Ingezonden persbericht


Persbericht

Directeur Erasmus Academie maakt overstap naar Nicis Institute

DEN HAAG, 3 mei 2007 - Met ingang van 1 juli 2007 treedt Inge Adema-Nieuwenhuizen (42) in dienst van het Nicis Institute. De huidige directeur van Erasmus Academie wordt verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van Nicis Academy, de opleidingstak van het Nicis Institute. Adema krijgt ondermeer de verantwoording voor de samenwerking met de NSOB rond de opleiding Master of Strategic Urban Studies. Daarnaast gaat zij de masterclasses omtrent stedelijke vraagstukken vorm geven.

Kwaliteitsimpuls
Inge Adema is sinds 2002 directeur van Erasmus Academie, centrum voor permanente educatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor was zij onder andere projectleider contractactiviteiten van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Amsterdam, directeur van de Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel in Lissabon en directeur van MCL Cursussen (onderdeel van de Universiteit Amsterdam). De komst van Inge Adema betekent opnieuw een kwaliteitsimpuls voor de staf van het Nicis Institute. Eerder traden prof. dr. Wim Hafkamp (o.a. voormalig lid VROM-Raad) als wetenschappelijk directeur en dr. Jos Koffijberg (winnaar G.A. van Poelje Prijs voor Bestuurskunde) als plaatsvervangend hoofd onderzoek in dienst.

Master of Strategic Urban Studies
Nicis Academy en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) werken samen in de masteropleiding Master of Strategic Urban Studies. Deze richt zich zowel op professionals werkzaam bij overheidsorganisaties en semi-overheidsinstellingen, als op professionals bij bedrijven en maatschappelijke organisaties. De opleiding geeft inzicht in de verschillende vakgebieden, maar benadert de uitdagingen en kansen van steden telkens vanuit een samenhangend perspectief. Deelnemers leren ´over de schutting´ te kijken en hun blikveld te verruimen. De opleiding start september 2007.

/// Einde bericht ///

Noot voor de redactie /