Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ONDERZOEK ONTHULT GROTE ZORGEN OVER GEZONDHEID EN PRODUCTIVITEIT OP DE WERKPLEK

Plantronics onderzoek pleit voor een nieuwe visie op de manier van werken

Hoofddorp, 3 mei 2007 --- Om een langere werkweek, stress en gezondheidsproblemen op de werkplek te bestrijden, vraagt de nieuwe generatie managers meer van zijn werkgever dan ooit tevoren, blijkt uit een onderzoek van Plantronics'. Met het toenemen van de werkduur, een beeld dat de laatste jaren ook in Nederland en België zichtbaar is, kijkt 85 procent van de generatie twintigers van vandaag naar nieuwe technische mogelijkheden om het meest uit zijn of haar werkdag te halen.

Waar de helft van de kantoorwerkers van mening is dat ze teveel gevangen zitten achter hun bureau, is er een nieuwe generatie die er een uitdaging in ziet te tornen aan de huidige norm: lange werkdagen en traditionele werkmethodes. Een norm die leidt tot rugklachten - in Europa de nummer twee reden tot ziekteverzuim - behandelingen en productiviteitsverlies. Het onderzoek toonde aan dat vier van de vijf ondervraagden zei te geloven dat hun gezondheid en productiviteit er baat bij zou hebben als ze tijdens de werkuren meer bewegingsvrijheid zouden hebben.

Philippe Vanhoutte, managing director van Plantronics EMEA, weet waar hij het over heeft: "De moderne manager is eerder geneigd nieuwe technologie in zijn werkzaamheden toe te laten en op een slimmere manier te werken. Uit de cijfers blijkt dat de interesse in nieuwe draadloze apparatuur onder twintigers het grootst is, met een afnemende tendens naarmate de ondervraagde ouder is. Van de zestigers gelooft minder dan de helft dat nieuwe technologie kan bijdragen aan efficiënter werken."

Het Plantronics onderzoek maakt ook duidelijk dat vier van de vijf kantoorwerkers van mening is dat het huidige werk hogere eisen stelt aan de multi-taskcapaciteit van de employee dan vijf jaar geleden. Een onafhankelijk onderzoek door de consultancy groep van HB Maynard bevestigt de rol van headsets als technologisch hulpmiddel in het kantoor. De productiviteit kan bij gebruik van headsets met meer dan 40 procent toenemen. Bij een test, die zich uitstrekte over 8 dagen, kwam naar boven dat niet alleen het aantal fouten afnam en de dienstverlening steeg, maar dat deelnemers aan de test met een Plantronics headset gemiddeld 16 gesprekken méér voerden dan zij die gewone headsets gebruikten. Nog overtuigender misschien is dat de dragers van een Plantronics headset gewag maakten van een betere moraal, minder vermoeidheid en minder fysiek ongemak als gevolg van langdurig telefoneren.

De goede invloed van het gebruik van headsets op de gezondheid is ook evident - er is een meetbaar risico voor ieder die gedurende twee uur per dag aan het telefoneren is. Vooral als de telefoon tussen hoofd en nek wordt geklemd. De universiteit van Surrey (Engeland) heeft het onderzocht en geconcludeerd dat headset-gebruikers 30 procent minder kans lopen op nekpijn en 16 procent minder kans op rugpijn.

De Nederlandse Vereniging voor Ergonomie, geeft daarom sinds deze week het bedrijf Plantonics gelegenheid om de NVvE-leden gratis een wireless headset uit te laten proberen in ruil voor het invullen van een aantal vragen over het gebruik. "Als vereniging richten wij ons op aspecten als gezondheid en welzijn van de mens. Plantronics ontwikkelt zijn headsets met dezelfde gedachte, zodat wij dit initiatief graag ondersteunen," aldus Johan Molenbroek, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Margriet Luttikhuizen
T: +31 (0)20 421 0565
E: Margriet@l-dj.nl

Onafhankelijk onderzoek door KRC Research onder 750 kantoorwerkers in Engeland en Europa, gedurende augustus 2006, maart 2006 en oktober 2005