Digitale identificatie: mobiele telefoon beveiligt werkplek


03.05.2007 / 09:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: D-id

D-id

Digitale identificatie: mobiele telefoon beveiligt werkplek

Brielle (3 mei 2007) - Werkplekken in Nederland zijn verrassend slecht beveiligd. Onbevoegden kunnen simpel met vertrouwelijke stukken aan de haal, omdat die onbeschermd op een PC/laptop achterblijven op het moment dat de verantwoordelijke medewerker niet op zijn werkplek is. Dit lek is eenvoudig te dichten. D-iD - digitale identificatie met de mobiele telefoon - stelt medewerkers in staat op elk gewenst moment hun eigen werkplek volledig af te sluiten. Ze hoeven daarvoor niet meer te doen dan hun gsm bij zich te houden. Het tijdperk van contactloos in- en uitloggen is aangebroken

MKB

RFIDsd is de eerste aanbieder van digitale identificatie met de mobiele telefoon in Nederland. D-iD dat gebruik maakt van Radio Frequency Identification, is veilig, eenvoudig in het gebruik en laaggeprijsd. Dat maakt de toepassing ideaal voor zowel kleine, als middelgrote bedrijven en organisaties.

Digitale identificatie via uw 06-toestel past in de ontwikkeling waarbij steeds meer toepassingen worden gekoppeld aan de GSM. Een bekend voorbeeld is het betalen per mobiel in de supermarkt. In Nederland staat deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen, in Japan is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Het is niet denkbeeldig dat binnen enkele jaren alle pasjes uit de portemonnee zijn opgeslagen op uw Nokia, Samsung of Motorola.

D-iD vormt ook een prima oplossing voor het beveiligen van gebouwen en kantoorruimtes . In plaats van een sleutel biedt de mobiele telefoon uw medewerker toegang tot die ruimtes waarvoor hij/zij is geautoriseerd. Sleutelbossen of de distributie van grote aantallen labels onder het personeel worden daarmee overbodig.

Andere toepassingen

D-iD laat zich ook prima combineren met andere RFID-technieken, zoals allerlei soorten in gebruik zijnde identiteitspasjes en met biometrie. D-iD biedt daarmee de mogelijkheid om per medewerker te bepalen welke toepassingsvorm het meest ideaal is.

Installatie en beheer

Hoe werkt D-iD in de praktijk. Tijdens de installatie wordt bepaald welke medewerker/GSM voor welke werkplek is geautoriseerd. Verlaat de medewerker na de installatie met zijn GSM de werkplek, dan blokkeert de computer/laptop. Bij terugkeer zorgt het signaal uit de mobiele telefoon er voor dat de computer/laptop weer beschikbaar is.

D-iD vormt nauwelijks een extra belasting voor uw organisatie. De beheertaak van de ICT-afdeling beperkt zich tot het bijhouden van een lijst met daarop de wachtwoorden waarmee op elk gewenst moment tot elke gewenste werkplek toegang kan worden verkregen, ook zonder GSM.


---