Ingezonden persbericht


Persbericht

COSA optimaliseert Process Designer

Vianen, 3 mei 2007 - COSA heeft zijn Process Designer aanzienlijk uitgebreid met functionaliteit op het gebied van visualisering en planning. Daarmee biedt COSA organisaties een hulpmiddel voor objectieve besluitvorming op operatief, tactisch of strategisch niveau, zelfs in de beginfase van een project.

Om complexe en wijdvertakte processen met interfaces die activiteiten van meerdere afdelingen betreffen overzichtelijk weer te geven, ondersteunt Process Designer 5.5 nu het 'swimlane'-model voor proces-visualisering. Het grote voordeel ten opzichte van een lineaire weergave is dat niet alleen het verloop, de tijdassen en interfaces van de processen transparant worden. Ook is in één oogopslag duidelijk hoe de activiteiten verdeeld zijn over de rollen en personen binnen en buiten de organisatie.

Om het uitkristalliseren van processen nog eenvoudiger te maken is bovendien het toekennen van rolgebaseerde attributen toegevoegd. Nu kunnen al direct rechten op data of documenten gedefinieerd worden, waarbij pas later concrete personen toegewezen hoeven worden.

Voor de voorbereiding van gebeurtenissen en analyse van de processen genereert de Process Designer nu ook documentatie uit de grafische swimlane-procesweergaven. COSA ondersteunt daarbij de formaten PDF, RTF en HTML. Gegevens worden bovendien volgens de standaarden van de Workflow Management Coalition (WfMC) in het formaat XPDL 2.0 afgeleverd.

Sybrand Jongejans, commercieel directeur van COSA: "Met COSA Process Designer 5.5 beschikken organisaties over een adequate tool om de resultaten van procesverwerking overzichtelijk te presenteren en conceptioneel voor te bereiden. Doel is de organisatie-activiteiten vanaf het begin efficiënt te sturen, meer te profiteren van relaties met klanten en leveranciers, kosten te verminderen, risico's te minimaliseren en meer waarde te creëren. Met deze versie is de Process Designer een tool geworden die ook voor generieke ondernemingsanalyses tot de top behoort."

Over COSA
Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij gerenommeerde producten en diensten voor business process management, document- en recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende organisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, F. van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim), Nederland (Vianen), Groot-Brittannië (Londen) en Zuid-Afrika (Johannesburg). Meer informatie: www.cosa.nl.

Contact:
COSA BV
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: info@cosa.nl
Website: www.cosa.nl
­­­­­________________________________________________________________________________

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0307)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com