Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe, innovatieve kassaprinters van TOSHIBA TEC besparen tijd en geld én zijn milieuvriendelijk

Amersfoort, 3 mei 2007 - Toshiba TEC Europe, toonaangevend leverancier van automatiseringsoplossingen voor retail en industrie, lanceert de nieuwe TRST-A10 en TRST-A15 thermische POS printers in Europa. Deze innovatieve modellen leveren concurrentievoordeel voor de retail, gemakswinkels, horeca, drogisterij, bibliotheek en productbewakingsomgevingen. Beide thermische kassabonprinters zijn stand-alone te gebruiken en delen een betrouwbaar, gemeenschappelijk platform dat eenvoudig is te onderhouden. De printers zijn zowel geschikt voor hoge als lage printvolumes maar ook voor 'vouchering'.

Bespaar tijd
De nieuwe TRST-A10 en TRST-A15 thermische printers produceren tekst, haarscherpe afbeeldingen en barcodes op topsnelheid. Door hun meerkleurige printmogelijkheden kunnen de printers eenvoudig, intelligente verkoopinformatie genereren afgestemd op elke individuele klant.

Andere waardevolle kenmerken zijn: eenvoudige 'drop in' papierinvoer (bespaart tijd bij het verwisselen van de kassarol), automatisch afsnijdmechanisme (minder stof verhoogt de algehele betrouwbaarheid van de printer), USB en seriële interfaces, maar ook gratis OPOS en Windows drivers helpen bij het besparen van tijd en geld.

De enkelzijdige thermische TRST-A10 printer print soepel met een snelheid van 225mm/sec. Het uitgesproken en opvallende ontwerp zonder scherpe hoeken voorkomt dat gebruikers zich bezeren. Alle modulaire componenten zijn ontworpen met maximale ruimte om goed bij te kunnen vullen of vastlopers te kunnen verhelpen.

De TRST-A15 is van dezelfde serie, maar met mogelijkheden voor supersnel dubbelzijdig printen met een snelheid van 170 mm/sec.

Bespaar geld
Dubbelzijdig printen levert een besparing op papierverbruik van zo'n 45 procent, doordat de kassarol de helft minder vaak hoeft te worden verwisseld dan bij soortgelijke enkelzijdige printers. Het voordeel van de nieuwe printers is dat ze een laag stroomverbruik hebben en uiterts betrouwbaar zijn met een Mean Characters Before Failure (gemiddeld aantal karakters zonder storing) van 52 miljoen regels en een Mean Time Between Failure (gemiddeld storingsvrije interval) van het toetsenbord van 600.000 uren.

De optie 'tweezijdig printen' kan door een enkel commando worden geactiveerd; dure softwareontwikkeling is niet nodig. Vermindering van papierkosten van zo'n 25 procent biedt een aanzienlijke kostenbesparing voor de gebruiker.

Het soort informatie op de bon kan specifiek worden afgestemd op de individuele klant. Voorbeelden zijn: informatie over kortingen, wedstrijden, cartoons, verkoopvoorwaarden, aanbiedingen, kortingsbonnen, beveiligingsopties, tickets en informatie op maat gebaseerd op de identiteit van de klant of transactiegegevens.

Het unieke cover systeem van de TRST-A15 voorkomt dat het bovenste deksel breekt. Wanneer het deksel hardhandig van de printer wordt getrokken, kan de gebruiker het eenvoudig weer terugklikken.

Spaar het milieu
Het gebruik van twee printkoppen in de tweezijdige TRST-A15 printer betekent dat elke printkop de helft van het totaal aantal regels print. Elke printkop heeft hierdoor een dubbele levensduur in vergelijking tot een standaard bonprinter. Dit vermindert de impact van het printen van kassabonnen op het milieu drastisch.

Standaard USB en seriële interfaces verbinden de nieuwe POS printers met alle 'oudere' systemen, maar houden tevens alle opties open voor toekomstige hardware-verbeteringen. De keuze tussen normaal en laag stroomverbruik biedt gebruikers een flexibele afweging tussen snelheid en energiekosten.

Het dubbelzijdige printkop concept zet een nieuwe standaard met een verlengde levensduur van het product en daardoor minder consequenties voor het milieu aangezien transport- en eventuele recyclingkosten significant worden verminderd.

Meer informatie over de TRST-A10 en TRST-A15 thermische printers is beschikbaar op www.toshibatec-eu.com

Over TOSHIBA TEC
TOSHIBA TEC Nederland is een toonaangevende producent van informatiesystemen voor de retail en de industrie. Haar productontwikkeling is erop gericht te anticiperen en in te spelen op potentiële behoeften van klanten. Dat resulteert in producten die de eindgebruiker een grote toegevoegde waarde opleveren.

TOSHIBA TEC Europe is leverancier van totaaloplossingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika: van consulting en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud van point-of-salesytemen (POS), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen.

TOSHIBA TEC Corporation heeft een wereldwijde omzet van 355 miljard yen en telt 58 kantoren die samen meer dan 13 000 mensen tewerk stellen. TOSHIBA Corporation is de meerderheidsaandeelhouder van TOSHIBA TEC, en biedt het de ondersteuning van een toonaangevende wereldwijde organisatie met een sterke aanwezigheid in vier continenten.