Politie Amsterdam-Amstelland



Straatrover aangehouden met behulp van moedige burger / Nieuwendijk (03/05/07)

Donderdagochtend 3 mei rond halfdrie is een 24-jarige straatrover aangehouden na melding van een dappere burger. De melder had de verdachte twee toeristen zien beroven. Hij bedacht zich geen moment en ging tussen de dader en de twee slachtoffers in staan. Daardoor konden de twee mannen wegkomen, maar werd de melder bedreigd door de verdachte. Hierop is de melder ook weggelopen, belde de politie, gaf een signalement door en bleef de verdachte op een afstand volgen. De snel ter plaatse gekomen politie kon de verdachte met behulp van de aanwijzingen van de melder arresteren. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, beledigde, bespuugde en bedreigde de agenten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt terzake straatroof, het verzet belediging en bedreiging.

Verzetpleger aangehouden na inbeslagname hond / Houtmankade (03/05/07)

Donderdagochtend 3 mei is een 52-jarige man aangehouden nadat hij veel tumult veroorzaakte op het politiebureau Houtmankade. De man kwam om halfvier âs nachts verhaal halen omdat zijn hond begin van de avond in beslag genomen was. De hond liep los in de tuin van de man, terwijl hij niet aanwezig was. De politie besloot tot inbeslagname van de hond over te gaan na vele meldingen van geluidsoverlast van omwonenden. âs Nachts kwam de man verhaal halen bij de politie, waarbij hij zeer agressief was. Omdat de man niet tot rust was te manen, is hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De officier van justitie neemt een beslissing over de teruggave van de hond. De man is inmiddels heengezonden.
Twee hennepplantages ontmanteld / Amsterdam (03/05/07)

Woensdag 2 mei werden door de politie Amsterdam twee hennepplantages aangetroffen. Eén plantage werd ontdekt na melding van wateroverlast. In de panden waren geen personen aanwezig. Beide plantages zijn vernietigd.

Develstein Woensdagochtend 2 mei rond negen uur kreeg de politie een melding van wateroverlast in een pand aan Develstein in Amsterdam Zuidoost. Twee agenten betraden het pand en troffen in één van de twee ruimtes een hennepplantage aan. De hennepplantage bestond enkele honderden plantjes en in beide ruimtes trof de politie gereedschappen aan die vermoedelijk gebruikt werden voor de plantage. Er waren geen personen in de woning aanwezig. De aanwezige goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie van wijkteam Flierbosdreef onderzoekt de zaak.

Fritz Conijnstraat Woensdagmiddag 2 mei rond één uur kreeg de politie een melding dat er een hennepplantage aanwezig zou zijn in een woning aan de Fritz Conijnstraat. Binnen trof de politie een professionele kwekerij aan met ruim 1000 plantjes verdeeld over 4 kamers. In de woning werd ook vrijwel nieuwe apparatuur voor het kweken van hennep aangetroffen. De materialen en planten zijn inbeslag genomen en vernietigd. Ook in deze woning waren geen personen aanwezig. De Politie van wijkteam Lodewijk van Deijselsstraat doet verder onderzoek naar het kweken van de hennep, de diefstal en de fraude van de stroom.
Vrouw (38) aangehouden wegens rijden onder invloed / Ceintuurbaan (03/05/07)

Woensdagavond 2 mei rond kwart voor 12 zagen twee agentes, rijdend in een herkenbare politieauto, een automobilist rijden op de Ceintuurbaan. De automobiliste is aangehouden omdat zij bijna vier maal de toegestande hoeveelheid alcohol had gedronken. De vrouw heeft een rijverbod van 10 uur opgelegd gekregen.

Woensdag rond middernacht zagen twee agentes een automobilist al slingerend een kruising oversteken. Blijkbaar had de automobilist de gehele rijbaan nodig en slingerde van links naar rechts richting de Ferdinand Bolstraat. De agentes gaven een stopteken en bij het aanspreken van de bestuurster roken zij een behoorlijke alcohollucht. Met het verzoek mee te werken aan de een blaasonderzoek probeerde de alcomobiliste dit te omzeilen door in te ademen in plaats van uit te blazen in de apparatuur. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau werd nogmaals een blaastest gedaan, wat wederom voor problemen zorgde. Uit dit voorlopige onderzoek bleek dat de vrouw bijna vier maal het wettelijk toegestane promillage had overschreden. Omdat de blaastest niet goed verliep, is ook een bloedonderzoek uitgevoerd. De vrouw werd een rijverbod opgelegd van 10 uur. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Graffitispuiter verzet zich hevig bij aanhouding / Zuiderkerkhof (03/05/07)

Een 18-jarige verdachte heeft zich woensdagavond rond halfnegen hevig verzet tegen zijn arrestatie. Agenten wilden de man aanhouden voor het spuiten van graffiti. Hij was in het bezit van diverse spuitmiddelen. Toen de agenten hem wilden aanhouden, begon hij zich hevig te verzetten. Hierbij werd één agent gewond, omdat de verdachte een vol bierblikje tegen het gezicht van de agent aan sloeg. De agent was hierdoor even buiten bewustzijn. De recherche van wijkteam IJtunnel onderzoekt de zaak en verhoort de verdachte. Hij kwam al vele malen eerder in contact met de politie.