Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Gouverneur Nederlandse Antillen bezoekt Katendrecht

De gouverneur van de Nederlandse Antillen, mr. Frits Goedgedrag, bracht donderdag 3 mei een informeel bezoek aan de deelgemeente Feijenoord.

Ontvangst in deelgemeentekantoor
Na een hartelijk ontvangst op het deelgemeentekantoor begaf de gouverneur zich in het gezelschap van deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn en portefeuillehouder Robbert Baruch naar de horecagelegenheid ZenM Delicatessen in Katendrecht.

Structuur
Daar werd hij uitvoerig geïnformeerd over zaken die in de wijk spelen. Met name de manier waarop de deelgemeente, samen met bewonersgroepen, het opbouwwerk en diverse instanties structuur probeert aan te brengen en de aanpak van de zogenoemde Antillianenproblematiek interesseerde hem hevig.

Invalshoeken
Vanuit verschillende invalshoeken werd daarover openheid van zaken gegeven door Dagmar Oudshoorn, Leo Zevenbergen (stadsmarinier aanpak Antillianenproblematiek), Henry Breeveld en Caroline Beaujon (Stichting Welzijnsbevordering Antilianen/Arubanen), Willem den Hollander (Interventieteam Feijenoord) en Emile Klep (woningcorporatie de Nieuwe Unie).

Bewonersorganisatie
Aanwezig waren ook mevrouw Eldrith Henricus van de plaatselijke zelforganisatie voor Antillianen en Arubanen en Ben van de Wevering van de Katendrechtse Bewonersorganisatie (KBO). Robbert Baruch reeg de verhalen van de sprekers naadloos aaneen.

Wonen en leven
Na dit informatieve gedeelte werd een korte wandeling gemaakt door de wijk, waarbij de buitenruimte, sloop, renovatie en nieuwbouw en aanverwante zaken aandacht kregen. Zo werd de gouverneur enig inzicht verschaft in wonen en leven in Katendrecht.