Politie Amsterdam-Amstelland



Getuigen en fotomateriaal gezocht van overval juwelier / Elandsgracht (03/05/07)

Rechercheurs van Bureau Opsporing district Centrum zijn op zoek naar getuigen en naar foto- of videomateriaal in verband met de gewapende overval op de juwelier aan de Elandsgracht. De roofoverval vond plaats zaterdagmiddag 28 april rond halfvier. Tijdens de overval worden een klant en een personeelslid met een vuurwapen bedreigd. Ze slaan een aantal vitrines in en maken een hoeveelheid horloges buit. De overvallers vluchten weg op een scooter in de richting van de Prinsengracht. Bij de brug ter hoogte van de Reestraat krijgen zij een aanrijding met een vrouw op een fiets. Hierbij komt de vrouw ten val. De overvallers komen ook ten val en omstanders , die niet weten dat het om overvallers gaat, proberen hen tegen te houden. Een van de overvallers pakt een vuurwapen en schiet een aantal keer. Een vrouw die langsloopt wordt door looddelen van een vermoedelijk afgeketste kogel geraakt. Later kan zij na behandeling in een ziekenhuis weer naar huis.

De overvallers rennen terug in de richting van de Laurierstraat. Zij dwingen daar een automobiliste haar auto af te geven. Haar kinderen worden door haar uit de auto gehaald. De auto rijdt achteruit tegen het verkeer in richting de Raadhuisstraat. Bij het achteruitrijden wordt een wandelaarster aangereden. De verdachten rijden vervolgens de Prinsengracht op richting de Brouwersgracht. Een wachtende taxi blokkeert de rijbaan en een achteroprijdende bus de terugweg. Beide overvallers stappen uit en lopen weg.

Vragen van het rechercheteam zijn: Wie is getuige geweest van bovengenoemde voorvallen en heeft nog geen getuigeverklaring afgelegd. Heeft iemand foto- of videomateriaal gemaakt van de genoemde gebeurtenissen. De rechercheurs zijn te bereiken via telefoonnummer 020-5592100.

Kent u de daders en de daders u neem dan contact op met Bel M via 0800-7000.