KNHS


Routinier Piet Raijmakers sr. aan de leiding in NK springen 3 mei 2007

MIERLO (KNHS) - De openingswedstrijd van het Nederlands Kampioenschap springen voor senioren werd door de uiterst geroutineerde Piet Raijmakers sr. (Asten) met Van Schijndel's Now or Never (v. Burggraaf) gewonnen. Raijmakers noteerde op het uiterst lastige maar faire parcours uiteindelijk de snelste tijd en bleef daarbij als één van de weinigen foutloos.

De eerste wedstrijd van dit Nederlands Kampioenschap was voor het eerst sinds jaren weer een jachtparcours en pistestoffeerder Louis Konickx had een parcours ontworpen waarvoor iedere ruiter iets van zijn gading te vinden was. Op twee dubbelsprongen had Konickx drie hindernissen gebouwd waarvan met 2 moest springen. Men kon voor een snelle en korte of voor een langzamere en lange weg kiezen, terwijl her en der in het parcours ook voldoende mogelijkheden waren om een kortere meer risicovolle weg te kiezen, of juist een langere met minder kans op een gevallen paal.

In Mierlo waren uiteindelijk slechts zeven combinaties foutloos in het jachtspringen en werd de snelste tijd genoteerd door Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Acapulco (v. Calido). Voor Schröder kwamen er acht strafseconden bij, omdat de schimmel twee balken uit de lepels wierp waarmee hij toch op een voorlopige vierde plaats staat. Eric van der Vleuten, die in Mierlo een thuiswedstrijd rijdt (het NK vindt plaats op zijn terreinen) staat met Paloma (v. Ferro) op de tweede plek en met Pitareusa (v. Andiamo) zesde. Verrassend sterk was het optreden van Harrie Smolders (Lage Mierde) met Jumpy des Fontaines (v. Jus de Pomme). Smolders nam nergens risico met dit fantastische springpaard, dat vorig jaar nog als vijfde eindigde op de Franse kampioenschappen met Patrice Delaveau. Dit paard is eigendom van de in Frankrijk wonende Nederlandse familie Alberts, die dit paard nu ter beschikking heeft gesteld van Smolders. "Ik ben ontzettend blij met Jumpy, die enorm veel paardenkrachten onder de motorkap heeft zitten", aldus Smolders.
Ondanks het feit dat er veel fouten werden gemaakt zijn de verschillen in het klassement van het NK uiterst gering. De eerste zeventien combinaties bevinden zich op minder dan vier strafpunten van leider Raijmakers.

Belangrijkste afwezige ruiter in dit Nederlands Kampioenschap was Albert Zoer (Echten) met zijn troef Okidoki. Na afloop van de Grote Prijs van Maubeuge constateerde men afgelopen week koliekachtige verschijnselen bij het paard. Zoer bracht zijn paard direct over naar de kliniek van de veterinair Tom Marien bij Lummen, waar het paard zonder een operatie uit te voeren kon worden behandeld. Okidoki maakt het ondertussen weer uitstekend en in overleg met bonscoach Rob Ehrens zal Zoer zijn troef voor het eerst weer aan de start brengen in een paar lichte wedstrijden tijdens het concours in Eindhoven.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag 1e onderdeel NK springen Senioren:


1) Piet Raijmakers sr. (Asten) - Van Schijndel's Now Or Never - 0 / 78.19 = 0,00 strafp. NK

2) Eric van der Vleuten (Mierlo) - Paloma - 4 / 74.59 = 0,20 strafp. NK

3) Harrie Smolders (Lage Mierde) - Jumpy des Fontaines - 0 / 79.51 = 0,66 strafp. NK

4) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Acapulco - 8 / 72.86 =
1,34 strafp. NK

5) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Think Twice - 8 / 73.43 =
1,62 strafp. NK

6) Eric van der Vleuten (Mierlo) - Pitareusa - 8 / 73.99 = 1,90 strafp. NK

7) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Kaid - 4 / 78.62 = 2,22 strafp. NK

8) Mathijs van Asten (Ysselsteyn Lb.) - Castella - 8 / 75.16 = 2,49 stafp. NK

9) Piet Raijmakers (Asten) - Van Schijndel's Curtis - 0 / 83.63 = 2,72 strafp. NK

10) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - O'Brien - 8 / 75.76 = 2,79 strafp. NK
10) Uriel Taken - Rendez-Vous T - 0 / 83.76 = 2,79 strafp. NK

Voor meer informatie zie: www.chmierlo.nl