Andarr is Beste Werkgever 2007


Andarr: denken en doen in IT en Management

UTRECHT, 20070503 -- Andarr uit Utrecht is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland door het Great Place To Work Institute® Nederland. Andarr onderscheidt zich volgens de jury door de invloed die medewerkers hebben op de strategie van het bedrijf en de verbondenheid met elkaar. Andarr maakt ook nog kans om Beste Werkgever van Europa te worden. De uitslag hiervan wordt op 15 mei in Dublin bekend gemaakt.

Volgens de jury onderscheidt Andarr zich met name van andere werkgevers door de invloed die medewerkers hebben op de strategie van het bedrijf en hun eigen rol, en de onderlinge verbondenheid. Zo wordt jaarlijks met alle collega's het businessplan gemaakt en kent het bedrijf een ontwikkelgroep waarin medewerkers plaatsnemen en die continu werkt aan het beeld van de toekomst en de ontwikkeling van het bedrijf. Medewerkers nemen initiatief om in werkgroepen ontwikkeling van kennis en innovatie van dienstverlening te realiseren.

Andarr is met meer dan 65 consultants actief vanuit Utrecht. Andarr helpt opdrachtgevers met IT- en organisatievraagstukken, rondom strategische sourcing en service management, een veilige en betrouwbare informatievoorziening en duurzaam waarde(n)vol presteren. In 2006 heeft Andarr een omzetgroei van 70% gerealiseerd en is het aantal medewerkers bijna verdubbeld, in een uitdagende arbeidsmarkt. Deze groei in omvang is echter niet eindeloos. Het behouden van de cultuur is daarvoor te belangrijk.

Vrijwel alle collega's hebben inhoudelijk en uitgebreid gereageerd op de deelname aan Great Place to Work. De mens staat centraal bij Andarr, zowel de medewerkers als de klanten. Andarr wordt door de medewerkers betiteld als fijne plek om te werken. Men spreekt over openheid, eerlijkheid en kameraadschap. Collega's zijn meer vrienden dan collega's.

Enkele quotes van medewerkers:

"Wij zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar. Daardoor is de onderlinge relatie zo sterk dat er een enorme bereidwilligheid is om kennis te delen en elkaar te helpen. Hier komen innovatieve oplossingen uit voor opdrachtgevers".

"Andarr onderscheidt zich van haar branchegenoten doordat bij Andarr de uitdaging, het plezier en inhoud van het werk een hogere prioriteit heeft dan uitsluitend het maximaliseren van winst. Dat leidt tot een meer gemotiveerd team en betere kwaliteit van de dienstverlening."

"Bij dit bedrijf hebben we een aparte band met elkaar, er is absoluut geen werknemer-werkgevercultuur, meer een cultuur van partners die elkaar ondersteunen om te kunnen doen wat men leuk vindt of waar men goed in is".

Andarr heeft aan Great Place to Work meegedaan om input te krijgen wat zij konden verbeteren om de beste werkomgeving te bieden. Hoe zorg je ervoor dat je de talenten aantrekt, behoudt en ontwikkelt? Bij de eerste meting bleek Andarr zo hoog te scoren dat zij direct deel kon nemen aan Great Place to Work 2007.

Elk jaar werkt het Great Place to Work Institute® in 29 landen over de hele wereld aan de nationale lijsten van De Beste Werkgevers. Dit instituut onderzoekt de mate van vertrouwen onder de medewerkers en de kwaliteit van de werkrelaties, zowel van werknemers onderling als van de werknemers en het management. De mening van de medewerkers is hierbij doorslaggevend.





Ingezonden persbericht