Gemeente Alkemade


Dodenherdenking Alkemade 2007

24-04-2007

Op 4 en 5 mei gaat het om de vrijheid die we met elkaar in Nederland delen. Ook in Alkemade staat men er jaarlijks bij stil hoe belangrijk en kwetsbaar vrijheid is. "Vrijheid, Grondrechten en Veiligheid" is het thema in het herdenkingsjaar 2007. Vrijheid is immers niet vanzelfsprekend, maar mensenwerk. Dit ervaren wij nog dagelijks in de huidige maatschappij, ook na 62 jaar bevrijding!

Willen wij onze doden uit de Tweede Wereldoorlog waardig herdenken en het genot van de vrijheid ten volle beleven, dan zullen wij ook moeten stilstaan bij al die mensen voor wie herdenkingen en vrijheidsfeesten toekomstdromen zijn. Het Comité Dodenherdenking Alkemade tracht dit thema "levend" te houden door met name de jeugd van de basisscholen in Alkemade afwisselend bij dit onderwerp te betrekken.

Programma
Ook dit jaar nodigen wij alle inwoners van Alkemade uit om op vrijdag 4 mei 2007 aanwezig te zijn bij de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het programma begint met een "Herdenkingsdienst". De speciale herdenkingsdienst begint om 18.45 uur in de Mariakerk in Roelofarendsveen en is bedoeld voor alle inwoners van Alkemade. Op een waardige wijze wordt aandacht geschonken aan het thema van dit jaar. Burgemeester Meerburg, pastor Horsthuis, Ds. Van der Velden, dominee Riemersma-Hoekstra, de heer C. van Velzen, het koor "Together" en het muziekkorps "Liefde voor Harmonie" verlenen hun medewerking aan de herdenkingsdienst.

Na de herdenkingsdienst vertrekken wij naar het monument voor de Gevallenen. Omstreeks 19.45 uur begint de traditionele herdenking bij het monument op de Noordhoek in Roelofarendsveen. De muziekvereniging "Door Gunst Verkregen" zal bij het monument toepasselijke muziek ten gehore brengen. Na de stilte om 20.00 uur wordt door de burgemeester van Alkemade en oorlogsveteraan de heer Van Zeeland een krans bij het monument gelegd.

Op alle scholen wordt aandacht geschonken aan het thema. De kinderen van de basisschool "Mariaschool" uit Roelofarendsveen zijn dit jaar, namens de jeugd van Alkemade, uitgenodigd om speciaal hun medewerking bij de herdenkingsdienst en bloemlegging te verlenen. Hierna worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Comité Dodenherdenking Alkemade