Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Het 4 mei comité roept op tot bijwonen herdenking

25 april 2007 print
"Vrijheid maak je met elkaar" is dit jaar het thema annex motto, gekozen door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het is even waar als veelomvattend. Het Nationaal Comité belicht elk jaar een bepaalde invalshoek en een specifiek aspect van vrijheid.

Bij het herdenken en vieren in 2006 ging het over Vrijheid en verscheidenheid en dit jaar kiezen we voor Vrijheid, grondrechten en veiligheid.

Leerlingen schrijven en gaan voorlezen

Ook in onze dorpen Uithoorn en De Kwakel willen we aansluiten bij dat thema. En omdat oud en jong hierbij betrokken moeten worden heeft het plaatselijke comité de basisschool De Zon in De Kwakel benaderd om leerlingen te laten schrijven en daarvan ook voor te lezen. De burgemeester zal in een korte inleiding de verhalen van de kinderen introduceren.

Programma

Voorafgaand aan het lezen vinden de traditionele activiteiten plaats.

Om 19.35 uur vertrekt de Stille Tocht vanaf het Oranjeplein. Tegen achten komt de stoet aan bij het StilteMonument, gelegen tegenover de Thamerkerk. Daar is de plaats waar twee minuten stilte in acht worden genomen. Daarna volgen de sprekers.

Aansluitend is er gelegenheid om bloemen te leggen op het StilteMonument. KNA verleent muzikale medewerking. De Admiralengroep assisteert bij de vlagceremonie en de bloemlegging.

Iedereen wordt dan ook uitgenodigd om een bloem of bloemen mee te nemen. Met een bloemengroet kunnen verschillende belevingen worden gesymboliseerd, zoals herdenken, herinneren, verscheidenheid. Maar alle kleuren bij elkaar vormen ook het symbool van de gemeenschap. ^