Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht

datum:
23 april 2007
nummer:
038
|                                                                              |
Programma Dodenherdenking vrijdag 4 mei 2007 Capelle aan den IJssel

Op vrijdag 4 mei 2007 herdenkt de gemeente Capelle aan den IJssel de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogsslachtoffers. Dit gebeurt met een herdenkingsdienst in de Nieuwe Westerkerk om 19.00 uur en aansluitend om 19.30 uur een stille tocht naar de begraafplaats, waar gedichten worden voorgedragen en de kranslegging bij het herdenkingsmonument plaatsvindt.

Herdenkingsdienst

De herdenkingsdienst wordt gehouden in de Nieuwe Westerkerk aan het Valeriusrondeel en begint om 19.00 uur. De dienst is gelijktijdig te beluisteren via de uitzending van Radio Capelle, in de ether via 105,3 Mhz en op de kabel via 102,4 Mhz. Tijdens de herdenkingsdienst houdt burgemeester J.J. van Doorne een toespraak. Verder brengt de Paulus Gipsy Schäfer Band Sinti muziek ten gehore en bespeelt Everhard Zwart het kerkorgel. De herdenkingsdienst in de kerk wordt afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.

Stille tocht

Na de herdenkingsdienst in de kerk kunnen de aanwezigen om 19.30 uur in een stille tocht via het Kars Wegelingpad naar het monument op de begraafplaats in Capelle-West wandelen. Hier zullen de burgemeester, leden van het voormalig verzet en de commandant van SDDC kransen neerleggen. Voordat de kranslegging plaatsvindt, draagt mevrouw E.P. Tenders-Dubbelman een gedicht voor. Ook worden gedichten voorgedragen door de winnaars van de gedichtenwedstrijd, met als thema 'Vrijheid maak je met elkaar', die gehouden is op de Capelse scholen door de Capelse Werkgroep 4 mei.

Om 20.00 uur nemen de aanwezigen twee minuten stilte in acht, waarna het Capelse muziekkorps 'Eendracht Maakt Macht' het Wilhelmus speelt. Hierna is er gelegenheid bloemen bij het monument neer te leggen.

Vlaggen

De gemeente verzoekt de inwoners van Capelle aan den IJssel om vanaf 18.00 uur de vlag halfstok te hangen. Volgens het protocol mag dit tot zonsondergang. De zon gaat om ongeveer 21.15 uur onder.


---