Gemeente Wageningen

Verkeersmaatregelen rond 4 en 5 mei

Nog even en Wageningen, `Stad der Bevrijding' is weer het middelpunt van de belangstelling op 4 en 5 mei. Op deze twee dagen staan we stil bij oorlog, vrede en vrijheid. 4 mei is een dag van herinneren en gedenken. 5 mei is de bevrijdingsdag, de dag van de vrijheid. We vieren onze vrijheid met het Bevrijdingsfestival en het Vrijheidsdefilé. We hopen op deze dag veel bezoekers te mogen verwelkomen in onze stad.

Om de activiteiten goed en veilig te laten verlopen, wordt een deel van de binnenstad rond deze periode afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en de bussen rijden op 5 mei tijdelijk een andere route. Ook het parkeren zal in de dagen voor 5 mei niet overal meer mogelijk zijn. Dit om ruimte te maken voor het opbouwen van podia. Dat laatste begint op sommige plaatsen al in de week voor 5 mei.

Zowel bewoners als bedrijven kunnen hiervan overlast ondervinden, bijvoorbeeld bij de bevoorrading van bedrijven of een verhuizing. Om de betrokkenen te informeren, worden deze week huis-aan-huis in het betreffende gebied ruim 4.000 folders verspreid. Ook zijn de verkeersmaatregelen gepubliceerd op de informatiepagina van 25 april 2007 in De Stad Wageningen en op www.wageningen.nl en www.4en5meiwageningen.nl.