Ingezonden persbericht



- persbericht -

debalie | centrum voor politiek en cultuur

Oproep: alle websites op zwart

Dodenherdenking: twee minuten internetstilte

Het is 4 mei, acht uur 's avonds. Het openbare leven valt voor twee minuten stil. Nederland herdenkt zijn doden. Mensenmassa's op de Dam, op de Waalsdorpervlakte, op de televisie, op de radio.

Maar als de trams en de treinen stilstaan en zelfs de televisie even stilvalt, raast het leven door op internet, waar de 24-uursmentaliteit haar definitieve emancipatie heeft bereikt.

Internet is de plek waar 'het openbare leven' zich voor een steeds groter deel afspeelt. We ontmoeten elkaar op het web, maken er afspraken, wisselen er informatie uit, openen er condoleanceregisters, etcetera. Het is een volwaardig onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Daar hoort ook bij dat Nederlandse websites op 4 mei deelnemen aan de dodenherdenking.

Programmamakers en medewerkers van De Balie stellen dan ook voor om de dodenherdenking op internet zichtbaar te maken. De eigen site, www.debalie.nl, zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht nemen. We roepen iedereen op hetzelfde te doen, en dit via sites en andere media vooraf aan te kondigen.

Met vriendelijke groet,

De Balie

_______