Gemeente Hulst


Persbericht - 27.04.2007

Dodenherdenking 2007

Op vrijdag 4 mei 2007 vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. In de gemeente Hulst wordt ook dit jaar op 3 plaatsen stil gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Hulst
In Hulst begint de plechtigheid om 18.30 uur in het stadskantoor met een kranslegging. Aansluitend vindt in de Nederlands Hervormde Kerk te Hulst een interkerkelijke dienst plaats. Vervolgens gaat het in stille tocht naar het Monument De Gevallen Krijger aan de Glacisweg te Hulst. Hier wordt een krans gelegd, gevolgd door 2 minuten stilte en de Last Post. De muziek wordt verzorgd door het koperensemble van de Koninklijke Stedelijke Harmonie van Hulst.

Kloosterzande
In Kloosterzande begint de plechtigheid om 18.30 uur met een dienst in de Hervormde Kerk. Aansluitend zal om 19.15 uur aan op het Hof te Zandeplein de herdenkingsplechtigheid plaatsvinden gevolgd door een bezoek aan de begraafplaats aan de Hulsterweg. Hier worden 3 kransen gelegd bij de graven van de gesneuvelde militairen. Daaropvolgend wordt de Last Post gespeeld. Vervolgens gaat het terug naar het Hof te Zandeplein waar 2 minuten stilte in acht worden genomen. Vervolgens wordt er nog een krans gelegd bij de herdenkingsplaquette. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Harmonie St. Cecilia te Kloosterzande.

Graauw
In Graauw vindt ook een herdenking plaats. Deze vangt aan om 19.30 uur en wordt georganiseerd door de dorpsraad Graauw. Men verzamelt op het dorpsplein.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl