Gemeente Venlo


Programma

Dodenherdenking 4 mei in Venlo

Ter nagedachtenis aan onze gevallenen in de Tweede Wereldoorlog vindt op vrijdag 4 mei aanstaande de jaarlijkse herdenking bij het Rosarium plaats.

Programma

19.20 uur: Samenkomst op de Markt voor het Stadhuis 19.25 uur: Vertrek van "De Stille Tocht" via Peperstraat naar Joods monument aan de Kwietheuvel 19.30 uur: Bloemlegging door een vertegenwoordiger van de Joodse Gemeenschap bij het Joods monument 19.35 uur: Vervolg tocht via Kwietheuvel, Helschriksel, Lomstraat, Kleine Kerkstraat, Grote Kerkstraat, Kerkepaörtje, Beatrixstraat, Lohofstraat, Minderbroederstraat 19.40 uur: Bloemlegging door deken Franssen bij het kruis op het Arsenaalplein 19.45 uur: De tocht gaat verder via de Van Cleefstraat naar het eindpunt, het bevrijdingsmonument in het Rosarium 19.50 uur: Aanvang van de plechtigheid, muzikale begeleiding: Big Band Noord-Limburg en Zangvereniging Vivente Venlo

20.00 uur: Twee minuten stilte

20.02 uur: Kort woord door burgemeester Bruls
Een laatste groet: Last Post

Gelegenheid tot het leggen van bloemen.
Als eerste zal burgemeester Bruls, namens de burgerij van Venlo een krans leggen. Deken Franssen legt een bloemstuk namens de gezamenlijke kerken. Vervolgens legt een vertegenwoordiger van de Joodse Gemeenschap een krans.

Daarna is er gelegenheid voor de burgers om bloemen te leggen. Tijdens en na de bloemlegging is er muzikale begeleiding van Big Band Noord-Limburg en Zangvereniging Vivente Venlo.

20.20 uur: De plechtigheid wordt beëindigd met het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus 20.30 uur: Gelegenheid om kort na te praten en een kop koffie te drinken in het Ald Weishoes, Grote Kerkstraat 31

Vlaggen en horeca

In dit verband wordt met betrekking tot het vlaggen opgemerkt, dat 's avonds van 18.00 uur tot zonsondergang van alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok worden gehangen. Aan particulieren, vooral langs de route van de Stille Tocht, wordt verzocht deze gedragslijn te volgen. De horecabedrijven wordt er op gewezen, dat van 19.15 tot 20.30 uur de exploitatie zodanig dient te geschieden, dat geen muziek ten gehore wordt gebracht en het vermakelijkheidsaspect zoveel mogelijk ontbreekt.