Gemeente Zandvoort


4 mei - Stille Tocht (03 mei 2007)


Op 4 mei is het Dodenherdenking - de officiële herdenkingsceremonie. Onderdeel hiervan is de Stille Tocht. Horeca-exploitanten met terrassen langs de route dienen tijdens de tocht stilte in acht te nemen. Ook als u aan de route woont, rekent de gemeente erop dat u uit respect stil bent. Hieronder de route van 4 mei aanstaande.

Looproute Stille Tocht

18.45 uur - aanvang herdenkingsdienst in de hervormde kerk. Begin van de dienst. 19.15 uur - opstellen/vertrek van stoet.
19.16 uur - vertrek bij de kerk.
Bij de kerk staat een busje voor allen die slecht ter been zijn en die toch mee willen.

Vanaf het Kerkplein loopt men via het Raadhuisplein de Haltestraat door, men steekt de Kostverlorenstraat over en loopt het verlengde van de Haltestraat uit. Vervolgens loopt men over het spoor de Vondellaan in, hierna eerste straat links het Witte Veld in, aan het einde rechts de Willem Gertenbachstraat in, en vervolgens rechtdoor het Verzetsplein op tot aan het verzetsmonument.

19.36 uur - aankomst verzetsmonument
Hier houdt men een korte herdenking. Moment stilte/koor/ bloemlegging/declamatie. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

19.46 uur - vertrek verzetsmonument.
Na de herdenking vervolgt men de stille tocht terug over het Verzetsplein, linksaf Kromboomsveld in, aan het einde van Kromboomsveld links af de Vondellaan in, deze straat helemaal uit tot de Van Lennepweg. Hier gaat men naar rechts en loopt rechtdoor naar het herdenkingsmonument.

19.58 uur - aankomst herdenkingsmonument
20.00 uur - aanvang herdenkingsplechtigheid.

Vlaggen
De Vaderlandse driekleur gaat halfstok - zo luidt de officiële vlaginstructie. U hijst de vlag eerst tot de top waarna u de vlag langzaam neerhaalt totdat de onderzijde van de broeking op de helft van de masthoogte is gekomen. Bij schuine gevelstokken van twee tot drie meter houdt u de bovenzijde van de vlag 25 tot 50 centimeter onder de knop.