Onderwerp: Rijk worden dankzij het broeikaseffect/In de voetsporen van Freddy Heineken

Donderdag 3 mei 2007


----------
Deze week in FEM Business (week 18, vanaf vrijdag 4 mei in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Rijk worden dankzij het broeikaseffect
Morgen verschijnt het nieuwste rapport van het IPCC, het internationale klimaatpanel van de Verenigde Naties. De boodschap is alarmerend: er zijn snel maatregelen nodig om de opwarming van de aarde af te remmen. Het systeem van verhandelbare emissierechten dat Europa heeft ingevoerd kan daar een bijdrage aan leveren. En wie het slim aanpakt, kan er flink aan verdienen.

In de voetsporen van Freddy Heineken
'Jullie moeten denken in jaren, ik moet denken in generaties', zei Freddy Heineken ooit tegen ex-topman Karel Vuursteen. Hoe staat het met de erfgenamen van de vijf jaar geleden overleden biertycoon? Welke rol spelen zij in het concern? FEM Business sprak exclusief met Freddy's enige schoonzoon, Michel de Carvalho.

Chinese toerist racet door Nederland
Welgeteld 1,6 dag zijn ze in Nederland, de naar schatting 200.000 Chinezen die als toerist ons land bezoeken. Dat zijn er minder dan gehoopt, maar de Amsterdamse diamantairs klagen niet. De stad is in China neergezet als d diamantstad van Europa. En de Chinezen kijken niet op een paar honderd euro.

Sperwer maakt een vuist tegen Albert Heijn
Na de door Albert Heijn gewonnen supermarktoorlog werd het stil in de branche. Maar als het aan Jaap Lagerweij ligt, krijgt de strijd een vervolg. Albert Heijn is machtiger dan ooit. Daar wil de topman van Sperwer wat aan doen. De kleine spelers moeten samen een vuist maken.

Huisrechter van BV Nederland
De onzekere toekomst van ABN Amro lag deze week in handen van Huub Willems. De superrechter van de ondernemingskamer van het hof in Amsterdam beslecht persoonlijk zo'n beetje alle grote geschillen van ondernemend Nederland. Wie is deze jurist? En vooral: wat drijft hem?

Verder in FEM Business:

â- Is er ruimte op de markt voor nóg een gratis krant? â- De schandalen bij Siemens kosten Klaus Kleinfeld de kop â- De politieke onrust in Turkije raakt nu ook de economie â- Moeten Essent en Nuon straks een miljoen klanten veilen? â- Kunstmultinational Christie's blijft Sotheby's net voor

Informatie: Arne van der Wal 06 22313718 / Jean Dohmen 06 520 370 25

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 515 98 73 / 06 520 370 25