EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

05/03/2007 - EVO: Arbeidsinspectie benadert honderden bedrijven over naleving voorschriften gevaarlijke stoffen

bedrijven over naleving voorschriften gevaarlijke stoffen

EVO heeft vernomen dat de Arbeidsinspectie honderden bedrijven heeft benaderd met vragen over naleving van regelgeving over de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Voor een zogeheten ARIE-plichtig bedrijf geldt dat in verband met de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen aanvullende voorschriften gelden voor de risico-inventarisatie en
-evaluatie (ARIE).
EVO kan voor bedrijven die niet zeker weten of deze verplichting op hen van toepassing is, een beoordeling maken die een eind maakt aan alle twijfel en problemen met de Arbeidsinspectie voorkomt. De Arbeidsinspectie heeft ruim 600 bedrijven geselecteerd die zich niet als ARIE-plichtig bedrijf hebben aangemeld, maar waarvan wel het vermoeden van ARIE-plichtigheid bestaat. Bedrijven die onder deze regelgeving vallen, moeten extra maatregelen ter bescherming van de arbeidsveiligheid.
De vraag of een ondernemer al dan niet moet voldoen aan deze regelgeving, hangt af van de vraag welke gevaarlijke stoffen aanwezig zijn binnen een bedrijf en in welke hoeveelheden.