Ingezonden persbericht


Persberichten

Overheid & ICT 2007 verstevigt platformfunctie

Publicatiedatum: 03-05-2007

Beurs is hét ijkpunt voor beslissers en adviseurs in de publieke sector

Overheid & ICT 2007 was een groot succes. De vakbeurs trok voor het eerst in jaren méér bezoek; zes procent. Ook de interesse vanuit de pers is aanzienlijk meer dan vorige jaren. Dit duidt erop dat Overheid & ICT zich verder heeft ontwikkeld en haar positie als dé beurs voor het vakgebied op het snijvlak van ICT en overheidsinstanties heeft verstevigd. De 6.896 bezoekers en ruim 130 exposanten waren zeer tevreden over het evenement. Ongeveer 70% van hen gaf aan volgend jaar zeker weer aanwezig te zijn. Overheid & ICT vond plaats van 24 tot en met 26 april 2007 in de Jaarbeurs Utrecht.

"Overheid & ICT zit weer in de lift. Dit komt naast de hogere bezoekersaantallen eveneens tot uiting in de hoge waardering van bezoekers. Ze waardeerden de beurs gemiddeld met een 7,2", zegt Erik Heemskerk, projectmanager Overheid & ICT van beursorganisator VNU Exhibitions Europe. "Daarbij hebben overheidsinstanties veel aandacht voor de ontwikkeling van digitale activiteiten. De overheid heeft de sterke wil de achterstand op dit vlak ten opzichte van het bedrijfsleven in te halen. Kern van de dienstverlening wordt gemak voor burger en bedrijf. Uit het onderzoek van Ernst & Young - gepresenteerd tijdens de officiële opening van de beurs- blijkt dat de belangrijkste obstakels met name binnen de lokale overheid communicatie en interne samenwerking zijn. Ook het bezoek van staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld duidt de politieke en maatschappelijke relevantie van de beurs."

Uit de bezoekersenquête blijkt verder dat het overgrote deel van de beursbezoekers een belangrijke rol heeft ten aanzien van de aanschaf van ICT-producten en -diensten. 41 Procent van de aanwezigen beslist hierover en 45 procent vervult een adviserende rol. Ze prijzen voornamelijk het complete aanbod van Overheid & ICT. 82 Procent van de beursbezoekers vindt de volledigheid van de beurs uitstekend. Dit onderstreept ook Marcel Henriquez, commercieel directeur van Omnit: "Bij Overheid & ICT zie je in één oogopslag wat er gaande is in overheidsland. Wat mij opviel is dat de gedemonstreerde producten aanzienlijk innovatiever zijn dan vorig jaar en dat er veel aandacht was voor interessante marktontwikkelingen."

Op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen en netwerken zijn de belangrijkste redenen om de beurs te bezoeken. Ook Hans Esmeijer en Femke Advokaat, functioneel en applicatiebeheerders bij de Gemeente Arnhem komen om deze redenen naar de beurs: "We komen hier elk jaar om te netwerken en ons te oriënteren op noviteiten. Overheid & ICT is hiervoor de ideale gelegenheid. Ook dit jaar heeft het beursbezoek ons veel opgeleverd: we hebben interessante contacten gelegd en zijn meer te weten gekomen over nieuwe ICT-trends voor de overheidssector."

Ook voor exposanten is netwerken een belangrijk onderdeel van deelname aan Overheid & ICT: "Werkelijk heel gemeenteland loopt hier rond. Daarom hebben we deze beurs aangegrepen om onze nieuwe business unit te lanceren", zegt Karin Hermens, Marketing Consultant bij GX. "Alles wijst erop dat Overheid & ICT zich heeft ontwikkeld tot dé beurs voor ICT en overheidsinstellingen." Exposanten als Jochen Hesselberth, directeur van PerfectView, onderbouwen dit: "We zijn het aan onze stand verplicht om op Overheid & ICT aanwezig te zijn. Want iedereen die iets voorstelt op het gebied van ICT voor overheidsinstellingen is hier aanwezig. We hebben dan ook alvast voor volgend jaar getekend."

Voor meer informatie: www.overheid-en-ict.nl.

Over Overheid & ICT 2007
Overheid & ICT is het platform voor ICT-toepassingen en -diensten in de overheidssector. De vakbeurs biedt uitgebreide informatie en advies over de (on)mogelijkheden van ICT en internettechnologie voor de dagelijkse praktijk. Op de laatste editie stonden ruim 130 exposanten. Zij hebben samen bijna 7.000 bezoekers ontvangen. De volgende editie van Overheid & ICT vindt plaats van 22 tot en met 24 april 2008 in Jaarbeurs Utrecht.

Voor meer informatie: www.overheid-en-ict.nl.

-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht