Politie Haaglanden

Persberichten 4 mei

Haaglanden, 04-05-2007

Politie zoekt getuigen brutale straatroof
Den Haag - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een straatroof op donderdag 3 mei om 14.20 uur. Een 15-jarig meisje uit Den Haag liep op het trottoir van de Guntersteinweg en belde met haar mobiele telefoon. Bij de kruising met de Schaapweg kreeg het meisje opeens van achteren een klap in haar gezicht. Het slachtoffer viel daardoor en liet haar mobieltje vallen. Ze zag dat een man haar mobiele telefoon oppakte en wegreed op een damesfiets: linksaf de Schaapweg op en daarna direct linksaf de Van Vredenburchweg op het Overvoorde bos in. Direct daarna stopte een andere man op een scooter naast het meisje, dat nog steeds op de grond lag. Terwijl hij op zijn scooter bleef zitten, bedreigde hij haar met een mes. Vervolgens reed hij weg in dezelfde richting als zijn handlanger.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt:
· verdachte op de damesfiets: donkerblond gemillimeterd haar. Hij droeg een beige trainingspak.
· verdachte op de scooter: 17/18 jaar, Noord-Afrikaans uiterlijk, dik rond gezicht met grote neus en snor, zwart krullend haar, donkere ogen, normaal postuur, opvallend grote schoenmaat. Hij droeg een dikke, grijze jas met bruine bontkraag, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Om zijn nek droeg hij een goudkleurige ketting met dikke schakels. Hij sprak met een Marokkaans accent. De scooter was blauw metallic en had een gele kentekenplaat. In de bekleding van het passagiersgedeelte van het zadel zat een scheur.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met Bureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen
Den Haag - Politie Haaglanden controleerde donderdag 3 mei drie woningen op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. De eerste was een woning aan de Elise van Calcarstraat. Hier troffen de politiemensen in één kamer 181 planten aan. De tweede woning was aan de Sinjeur Semeynsweg en leverde 150 planten op. Alle planten zijn vernietigd en de politie stelt onderzoeken in naar de eigenaren van beide kwekerijen. De derde woning bevond zich aan de Goeverneurlaan. In deze woning stuitte de politie op restanten van een hennepkwekerij in bijna elke kamer. Een 30-jarige verdachte is hierbij aangehouden.

Fietsendieven in de kraag gevat
Den Haag - Na een melding op 3 mei om 19.45 uur dat twee jongens een fiets aan het stelen waren op de Laan van Ypenburg, troffen toegesnelde politieagenten twee Haagse jongens van 17 en 18 jaar aan die aan het signalement voldeden. Ze stonden bij een fiets en hadden ook een zaagje bij zich. Beide jongens zijn aangehouden en op de fiets is een briefje achtergelaten voor de eigenaar met het verzoek om langs het politiebureau te komen.

Hoofdwond door val met fiets
Den Haag - Een 62-jarige Delftenaar raakte donderdag 3 mei in de Wagenstraat omstreeks 15.50 uur gewond toen hij met zijn fiets tegen een onverwacht geopend portier van een auto aanreed. De man ging onderuit met zijn fiets en hield aan de valpartij een ernstige hoofdwond over. De ambulance vervoerde het slachtoffer met een hersenschudding naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft de 20-jarige automobilist het autoportier geopend zonder daarbij goed om zich heen te kijken.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Een 46-jarige automobilist en een 41-jarige automobilist botsten vrijdag 4 mei omstreeks 01.25 uur op de kruising Mauritskade met de Alexanderstraat tegen elkaar. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij, maar tijdens het verhoor rook de politie een sterke alcohollucht bij de 46-jarige man. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde. De man blies 570 ugl (limiet ligt op 220 ugl). Deze man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur opgelegd.

Haaientanden negeren
Den Haag - Een 43-jarige dame uit Zoetermeer, veroorzaakte donderdag 3 mei een aanrijding op de kruising Koningin Emmakade / Laan van Meerdervoort, toen zij mobiel bellend de voor haar bestemde haaientanden negeerde. De 22-jarige Hagenaar die met de Zoetermeerse in aanrijding kwam, bleef ongedeerd. De Zoetermeerse is met nek- en borstklachten naar ziekenhuis Westeinde vervoerd. Een takelbedrijf heeft de beschadigde voertuigen weggesleept.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - In een woning aan de Amperestraat, troffen agenten donderdag 3 mei om 18.00 uur een hennepkwekerij aan. In totaal zijn 70 planten, twee moederplanten, 711 stekjes en apparatuur in beslag genomen. De politie vernietigde direct de hennepplanten. Een 25-jarige man werd aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Ook hier was sprake van illegaal stoomgebruik en was de stroom buiten de meter omgeleid naar de kwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Politie Haaglanden via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Gestolen motor gevonden
Den Haag - Tijdens een surveillance aan de Daal en Bergselaan, vonden politieagenten vrijdagochtend 4 mei om 03.00 uur een gestolen motor. Onderzoek in de nabije omgeving leverde in eerste instantie geen resultaten op, maar bij terugkomst bij de motor, stonden vijf Hagenaars -in leeftijd variërend tussen 20 en 25 jaar- met een bedrijfsbus naast de motor. Een van de aanwezigen gooide een motorhelm en een schroevendraaier weg op het moment dat zij de politieagenten in zicht kregen. De Hagenaars zijn meegenomen naar het politiebureau.

Rijbewijs inleveren
Leidschendam-Voorburg - Twee mannen moesten op 3 mei hun rijbewijs in Leidschendam-Voorburg achterlaten. Een 34-Hagenaar reed om 21.10 uur slingerend en met hoge snelheid over de Bruijnings Ingehoeslaan. Agenten lieten de man daarop een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij veel te veel gedronken had. Hij blies 825 ugl, ongeveer drie keer meer dan de toegestane hoeveelheid (220 ugl) . De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces verbaal. Ook een 33-jarige man uit Amsterdam moest afstand doen van zijn rijbewijs. Hij reed veel te hard op de A4: 156 km/uur waar 100 km/uur de toegestane snelheid is.

Winkeldief tegen de lamp
Leidschendam - Beveiligingsbeambten volgden 3 mei rond 16.50 uur een winkeldief in winkelcentrum 'Leidschenhage'. In de buurt van de Duijvendijklaan wisten agenten de jongen aan te houden. Hij had de gestolen goederen weggegooid, de beveiligingsbeambten vonden die terug op de Burgemeester Velthuijsenlaan. Eén van de agenten vond in de broekzak van de 17-jarige Leidschendammer een verboden mes, dat in beslag genomen werd. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Duur ritje
Rijswijk - Bij een controle van vervoersbewijzen in tramlijn 17, dacht een man op 3 mei om 14.10 uur nog even snel af te stempelen voordat hij gecontroleerd zou worden. De controleur was hem echter voor en kwam er achter dat de man grijs reed: hij had te weinig strippen afgestempeld. De controleur gaf de 39-jarige Hagenaar een tramkaart van ¤20,- waarmee de zaak afgedaan zou zijn geweest, ware het niet dat de Hagenaar het vervolgens nodig vond de controleur bij voortduring uit te schelden. Na nog een waarschuwing hield de controleur de man aan. De HTM bracht hem naar het politiebureau in Rijswijk, waar hij een boete voor belediging kreeg.

Alcoholcontrole
Naaldwijk - Politieagenten hielden in de nacht van 3 en 4 mei een alcoholcontrole op de Naaldwijkseweg. Ze namen in totaal bij 125 bestuurders een blaastest af. Slechts een van hen had teveel gedronken. Deze automobilist negeerde rond middernacht het stopteken dat de agenten gaven. Na een korte achtervolging hielden de agenten de man direct aan, aangezien hij onvast ter been was en met dubbele tong sprak. Op het politiebureau blies de man 475 ugl. (De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. = 0,5 promille) De 34-jarige man uit Hoek van Holland kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontroles
De Lier, Maasland - De politie controleerde op 3 mei op verschillende plaatsen het verkeer. Op de veilingweg in de Lier controleerden zij 183 auto's, waarvan 32 bestuurders een bekeuring kregen. Bij het busstation in Maasland schreven ze 28 bekeuringen en op de Dorppolderweg in de Lier bekeurden zij 23 automobilisten. De bekeuringen werden uitgeschreven voor zaken als het niet dragen van een gordel, technische gebreken zoals gladde banden, rijbewijs verlopen of kentekenplaten die niet in orde waren.

Ongeval met shovel
Delft - Een 50-jarige man uit Oud Beijerland raakte donderdag 3 mei om 12.30 ernstig gewond aan zijn been. De man stond naast een shovel bestuurd door een 44-jarige man op de Ezelsveldlaan toen de shovel om nog onverklaarbare reden omviel. De man raakte daarbij met zijn been bekneld onder de shovel en zijn lading. Twee omstanders reageerden zeer alert en wisten een slagaderlijke bloeding te stoppen. Het slachtoffer werd vervoerd naar een ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Winkeldief achterhaalt
Delft - Een 21-jarige Hagenaar werd donderdag 3 mei om 15.30 uur aangehouden. de man nam bij een winkel aan de Pynepoort enkele dvd's weg. Een surveillerende politieagent wist de man te achterhalen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Zonder helm op gestolen bromfiets
Delft - Een motoragent zag donderdag 3 mei om 18.30 uur een bromfietser rijden over de Laan van Altena. Zowel de bestuurder als de passagier (15 en 17 jaar) droegen geen helm. Beiden kregen een proces-verbaal van ¤ 50,- Bovendien was de bestuurder pas 15 jaar en bleek dat de bromfiets was gestolen. Politie Haaglanden controleert extra op het rijden zonder helm. Met de mooie en warme dagen is het verleidelijk om te gaan rijden zonder helm. Rijden zonder helm verhoogt de kans op ernstig letsel bij ongeval. Een bekeuring voor een bromfiets kost ¤50,- voor een motorfiets is dat zelfs ¤75,-.

Fietser (30) gewond bij aanrijding
Pijnacker - Een 30-jarige fietser raakte donderdag 3 mei om 18.30 uur gewond bij een aanrijding op de Klapwijkseweg. De man reed over het fietspad bij de rotonde en werd door een 49-jarige automobilist uit Rotterdam, die de rotonde verliet, over het hoofd gezien. Het slachtoffer werd vervoerd naar een ziekenhuis.

Dubbel in de fout
Zoetermeer - Politieagenten zagen donderdag 3 mei om 10.50 uur een bromfietser rijden over de Zwaardslootseweg. Zowel de bestuurder als de passagier (22 en 18 jaar) droegen een geen helm, terwijl de helmen aan de bromfiets hingen. Beiden kregen een proces-verbaal van ¤ 50,- Politie Haaglanden controleert extra op het rijden zonder helm. Met de mooie en warme dagen is het verleidelijk om te gaan rijden zonder helm. Rijden zonder helm verhoogt de kans op ernstig letsel bij ongeval. Een bekeuring voor een bromfiets kost ¤50,- voor een motorfiets is dat zelfs ¤75,-.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Zoetermeer - De politie van Zoetermeer controleerde woensdag 2 mei om 11.40 uur bij een woning aan de Willem van Cleeflaan op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Een getuige had verklaard dat hij een henneplucht rook. Politieagenten die een onderzoek instelden troffen in een van de woningen een hennepkwekerij met 50 planten aan. De 19-jarige bewoner werd aangehouden. Toen een van de agenten de achterdeur opende om de woning te luchten trof hij op het balkon een snorfiets aan waarvan het framenummer was verwijderd. De snorfiets is vermoedelijk gestolen en werd meegenomen voor nader onderzoek. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Ook hier was sprake van illegaal stoomgebruik en was de stroom buiten de meter omgeleid naar de kwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Commotie na incident
Zoetermeer - Een buschauffeur (55 jaar) die met een bus met circa 20 passagiers over de Amerikaweg kreeg donderdag 3 mei om 13.30 uur de schrik van zijn leven. Ter hoogte van de fiets- annex loopbrug zag hij dat vanaf de brug een voorwerp naar beneden werd gegooid dat op de voorruit van zijn bus terecht kwam. De chauffeur stopte onmiddellijk en met enkele passagiers werd de achtervolging van de daders ingezet. Nadat deze waren achterhaald bleek dat het ging om drie jongeren van zeven, acht en negen jaar oud. Hun ouders werden aan het bureau ontboden en er volgde een corrigerend gesprek (tot 12 jaar zijn kinderen niet strafrechtelijk vervolgbaar). Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk dat het gooien van voorwerpen vanaf een brug of talud zeer gevaarlijk en kan leiden tot ernstige ongevallen waar zeer forse straffen op staan. In dit geval ging het om een dennenappel.

Tom Tom in de tas
Zoetermeer - Een 36-jarige Zoetermeerse werd donderdag 3 mei om 22 uur aangehouden in een winkel aan. De vrouw was de afgelopen week al een paar keer in de winkel geweest zonder wat aan te schaffen. Toen zij donderdag weer in de winkel verscheen, werd zij onopvallend gevolgd waarbij de beveiliger zag dat zij een navigatiesysteem in haar tas stopte en hierna de winkel verliet. Nadat zij was aangehouden bleek dat zij het systeem in een speciaal geprepareerde tas had gestopt. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Verdachte mishandeling aangehouden
Zoetermeer - De politie hield vannacht vrijdag 4 mei om 03.30 uur op de Europaweg een 17-jarige Zoetermeerder aan wegens mishandeling. Politieagenten kregen een melding van een vechtpartij. Ter plaatse zagen zij drie jongeren in gevecht met een 20-jarige Zoetermeerder. Bij het zien van de politie stoof de groep uiteen, een van de drie kon worden achterhaald. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stelen. De politie onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuigen vernielingen
Zoetermeer - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een reeks vernielingen aan personenauto's in de straten Eikehout, Fumahout en de Leiwater. In de nacht van woensdag 2 mei op donderdag 3 mei werden een flink aantal auto's onder handen genomen, Tot op heden deden daarvan tien personen aangifte. Er werden ruitenwissers afgebroken en krassen in de lak aangebracht. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de daders? Dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.