Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 04-05-2007

Mishandeling

UTRECHT Een 19-jarige Utrechter werd in de vroege ochtend van vrijdag 4 mei mishandeld door twee verdachten.

Rond 03.00 uur stond de 19-jarige Utrechter met enkele vrienden te praten op het Janskerkhof. Hij had zijn plastictas op de grond gezet. Plotseling zag hij dat twee mannen kennelijk opzettelijk tegen de tas schopten. Een vriend van de Utrechter zei daar iets van en kreeg een zet. Toen de Utrechter vervolgens zelf ook iets zei, kreeg hij meerdere vuistslagen in zijn gezicht. Daarna liepen de verdachten weg en gingen een horecagelegenheid binnen.

Gewaarschuwde politiemensen gingen naar de horecagelegenheid. Daar werden de twee verdachten, mannen van 22 en 24 jaar en afkomstig uit Utrecht, aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer liep een blauw oog en een sneetje boven het oog op. Hij deed aangifte van mishandeling.

Fietsen de gracht in

UTRECHT In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei vond een groepje jongelui het nodig enkele fietsen in de gracht te gooien.

Rond 02.35 uur zag een getuige dat een viertal jongemannen op de Oudegracht fietsen in de gracht aan het gooien waren. Hij gaf dit aan de politie door en bleef het viertal volgen.

Agenten troffen het viertal, allen 19 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, op het Ledig Erf aan. Zij werden aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Uit getuigenverklaringen dat zij in ieder geval enkele fietsen in de gracht hadden gegooid. Uit verhoor zal moeten blijken hoeveel dat er precies zijn geweest.

Jeugdige autodief

UTRECHT Een jeugdige autodief werd in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei aangehouden. Zijn maatjes wisten te ontkomen.

Rond 00.45 uur werd gemeld dat op dat moment een auto op de Filipijnen gestolen werd. Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen, reed de auto weg. De verdachten zagen de politieauto aan komen rijden, twee van hen sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Een derde verdachte, een 14-jarige jongen uit Utrecht, kon kennelijk niet zo snel uit de auto komen en werd ter plaatse aangehouden.

Bij een onderzoek in de omgeving werden de twee vluchtende verdachten niet meer aangetroffen. De gestolen auto is in beslag genomen en door een takelbedrijf weggesleept. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachten voort.

Gewelddadige straatroof

UTRECHT Aan het begin van de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei werd een 24-jarige Utrechtse met geweld van haar tas beroofd.

Even na middernacht stond de vrouw op de Zamenhofdreef bij een bushalte op de bus te wachten. Plotseling werd er hard aan haar tas getrokken. De vrouw hield haar tas echter stevig vast. Door de kracht waarmee de verdachte trok, kwam de vrouw ten val en brak het hengsel van de tas. Vervolgens renden twee verdachten met de tas weg. De vrouw hield een pijnlijke hand aan haar valpartij over.

Na de melding gingen direct meerdere politie-eenheden ter plaatse om in de omgeving naar de verdachten uit te kijken. Een getuige meldde dat hij had gezien dat vier jongelui zich in het park De Watertoren verdacht gedroegen en gaf hun signalementen. Agenten gingen naar het park en zagen daar drie jongemannen lopen. Het drietal ging er bij het zien van de politie te voet vandoor in de richting van de Moezeldreef. Een verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, werd aangehouden in het park, de tweede, een leeftijdsgenoot en plaatsgenoot, werd aangehouden op de Moezeldreef. De derde wist te ontkomen. De vierde verdachte, een 22-jarige Utrechter, werd even later op de Broekhuijsendreef aangehouden.

Eén van de verdachten was in het bezit van enkele spullen die in de tas van het slachtoffer zaten. Bij onderzoek in het park werden de tas en de overige spullen van de Utrechtse gevonden. Ook werd een fiets aangetroffen die vermoedelijk van één van de verdachten was. De fiets is in beslag genomen.

De drie verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hen en de ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Eigenwijze plasser

UTRECHT Een 36-jarige Utrechter moest in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei zijn eigenwijsheid met een bekeuring bekopen.

Rond 00.25 uur zagen politiemensen vanaf de overkant van het water dat een man op de Bemuurde Weerd aanstalten maakte om zijn blaas te legen. Zij riepen naar hem dat hij dan niet moest doen, maar de man trok zich daar niets van aan en maakte zich schuldig aan wildplassen. Zijn vriendin was verstandiger: zij had haar broek op haar knieën, maar voordat het kwaad was geschied, trok zij deze weer op toen de agenten hun kant op kwamen.

De wildplasser had geen identiteitsbewijs bij zich en werd daarom aangehouden. De eigenwijze Utrechter kreeg nadat zijn identiteit was vastgesteld een bekeuring voor het wildplassen.

Relatiebotsing

UTRECHT Een man en vrouw kwamen op donderdagavond 3 mei in botsing met elkaar.

Rond 21.20 uur fietsten een 39-jarige vrouw uit Utrecht en haar 41-jarige Utrechtse vriend over de Leidseweg. Zij raakten met de sturen in elkaar en beiden kwamen ten val. De Utrechtse viel op haar jukbeen, bleef op straat liggen, maar was wel bij kennis. Zij is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Snelheidscontrole

UTRECHT Naar aanleiding van klachten uit de buurt over te hard rijden, heeft de politie op donderdagmiddag 3 mei op de Royaards van den Hamkade op snelheid gecontroleerd. Tien automobilisten trokken zich niets aan van de maximumsnelheid van 50 km/u, met een topper van 77 km/u. De overtreders werden bekeurd.

Gestolen fiets

UTRECHT Een 27-jarige Utrechter fietste op donderdag 3 mei op een fiets die hem niet rechtmatig toebehoorde.

Rond 16.10 uur zagen politiemensen een hen bekende Utrechter over de Croeselaan fietsen. Het viel hen op dat het slot van de nieuw uitziende fiets was verbroken. De fietser werd aan de kant gedirigeerd. Bij het natrekken van het framenummer bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De Utrechter is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd in beslag genomen.