Senternovem


03-05-2007 | Energiebesparingsverkenner online

De Energiebesparingsverkenner is een nieuwe online tool voor inzicht in energiebesparingen bij bestaande woningen. De tool laat voor verschillende typen woningen de belangrijkste energiebesparende maatregelen zien. Bovendien laat de tool met de energielabelverkenner zien met welke maatregelen een woning een hoger energielabel kan halen. Daarbij krijgt de gebruiker heel snel een overzicht van verlaagde energielasten die deze maatregelen opleveren.

De tool is eenvoudig: binnen vijf minuten zoekt de online gebruiker een woningtype dat de eigen woning het dichtst nadert. De tool geeft aan welke maximale maatregelen een consument kan treffen om het energiegebruik van zijn woning te minimaliseren. Met een indicatie van kosten voor die maatregelen verkent de bewoner de mogelijkheden om energie te besparen. Of de bewoner zoekt uit hoe een hoger label kan worden behaald.

Ideaal voor een bouwbedrijf, woningbouwcorporatie of gemeente om op aan te sluiten met informatie over bijvoorbeeld, woonlasten, hoogrendementsglas, energiezuinige ketels of specifieke isolatiewerende materialen.

De belangrijkste energiebesparende maatregelen voor bestaande woningen en een indicatie van de kosten daarvan zijn in de verkenner opgenomen. De gegevens worden actueel gehouden door SenterNovem.

Nieuwsgierig? Ga naar www.energiebesparingsverkenner.nl