Politie Gelderland-Midden

Doorrijden na aanrijding; jongen aangehouden

Publicatiedatum: 4-5-2007 10:42:12

BARNEVELD - Een negentienjarige jongen uit Barneveld is donderdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De jongen zou rond kwart over zeven op de Lijsterhof een negenjarig meisje op haar fiets hebben aangereden. Het meisje zou hierdoor zijn gevallen en had schaafwonden aan haar arm opgelopen. De automobilist zou er vervolgens vandoor zijn gegaan zonder zich bekend te maken. Het meisje is naar huis gefietst en haalde haar moeder erbij. Mede op aanwijzen van het meisje kon de Barnevelder even later door de politie worden aangehouden. De jongen is na verhoor met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. De Barnevelder had de aanrijding ontkend. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel.
(07-069899)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden wegens mishandeling

Publicatiedatum: 4-5-2007 10:41:40

RENKUM - De Renkumse politie heeft donderdagavond een 44-jarige man uit die plaats aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn 58-jarige huisgenoot bij een ruzie onder meer te hebben geslagen. Het slachtoffer liep daardoor lichte verwondingen op en een kapotte bril. De twee zouden omstreeks kwart voor zeven een conflict hebben gehad over vermeend drankgebruik van de 44-jarige. Een woordenwisseling zou daarbij uit de hand zijn gelopen waarbij het slachtoffer naast enkele klappen ook een kopstoot en enkele trappen zou hebben gekregen. Een andere huisgenoot sprong ertussen en waarschuwde de politie. Die nam de 44-jarige even later mee naar het politiebureau. De Renkumer zit nog vast voor verder onderzoek. Door de 58-jarige is aangifte gedaan.
(07-069898)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt winkeldief aan

Publicatiedatum: 4-5-2007 10:41:24

EDE - Een zestienjarige jongen uit Ede is donderdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden door de politie op verdenking van winkeldiefstal. De jongen zou omstreeks kwart over vijf in een winkel aan het Rozenplein een pakje shag hebben willen kopen met statiegeldbonnen. Deze bonnen zou hij echter eerder hebben weggenomen van achter de balie in de zaak. Een winkelmedewerker had de truc door en betrapte de jongen. Hij werd overgedragen aan de politie. Na verhoor op het politiebureau is de Edenaar overgedragen aan zijn ouders. De jongen had de diefstal van de bonnen ontkend. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.
(07-069859)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---