Het Nederlandse Rode Kruis

04 mei 2007
Eerste B the Change initiatieven geselecteerd

De geselecteerde projecten zijn voor en door jongeren bedacht en hebben als doel de onderlinge verschillen tussen jongeren te overbruggen..Contact maken en samen leuke dingen doen is alles waar het om draait.

Het B the Change Fonds is gesponsord door Vodafone Foundation.

Een korte beschrijving van de ' winnaars':

Multi culti eetfeest

Jongeren afkomstig uit allerlei culturen gaan lekker met elkaar eten en kletsen. Dat gebeurt op verschillende religieuze dagen, zoals Pasen, Kerst en het Suikerfeest. Het gaat erom dat zij elkaar beter leren kennen. De bedoeling is dat er meer respect ontstaat tussen de groepen.

Wanneer?
Met de feestdagen van elke cultuur.

Wie?
Martine Molendijk en Ivana Albertzoon. Twee Utrechtse studentes van 21 en 22 jaar oud.

Hollandse middag

Ontspannen samenzijn en leuke spelletjes doen. Dat kan op de Hollandse middag voor jongeren met én zonder een lichamelijke en of geestelijke beperking. Op deze manier maken de jongeren kennis met elkaar. Er wordt over het algemeen raar gekeken omdat je anders bent. Door simpelweg samen een leuke dag te beleven en contact te maken, verdwijnen allerlei voordelen over het hebben van een handicap als sneeuw voor de zon. Jongeren leren zo beter met elkaar om te gaan. De Hollandse middag wordt gratis aangeboden.

Wanneer?
10 november 2007 in het Stroud te Putten

Wie?
Erika Neijmeijer, LBO van 20 jaar oud.

Health 4 all. Fitness 4 all

Veel jongeren met een handicap (lichamelijk en geestelijk) worden erg beperkt in het ondernemen van activiteiten. Graag zouden ze net als hun leeftijdsgenoten gaan winkelen, sporten, uitgaan, etc. En ze zouden dit het liefst ook samen met leeftijdsgenoten doen. Helaas zijn er vaak meerdere factoren die dit onmogelijk maken. Daarom wil de studentendesk in Utrecht van het Rode Kruis twee activiteiten per maand voor deze gehandicapte jongeren organiseren; een maandelijkse fitnessmiddag en een wisselende uitgaansactiviteit.

Wanneer?
Vanaf september 2007

Wie?
Studentendesk Utrecht van het Nederlandse Rode Kruis

Rock and roll 4 all

Op de sociëteit van Studentenvereniging Circumflex in Maastricht wordt een disco gehouden voor jongeren met en zonder handicap. Zij leren elkaar zo beter kennen. De studenten zorgen voor een gezellige avond met hapjes en muziek in de sferen van een discotheek. Een locatie die vaak lastig toegankelijk is voor gehandicapte jongeren.

Wanneer?
In juni 2007

Wie?
SV Circumflex 'Het Vagevuur', St. Bernardusstraat 24a, Maastricht

Meer weten over hoe je in aanmerking komt voor een startsubsidie voor een leuk initiatief? Klik hier.