Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 04-05-2007

Onder invloed

NIEUWEGEIN-Op vrijdagmorgen 4 mei is een 62-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Omstreeks 01.45 uur reden agenten op de Plettenburglaan en zagen de automobilist slingerend rijden. Ze gaven de man op de Voorstede een stopteken en onderwierpen hem aan een blaastest. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat de man 515 ug/l in zijn bloed had. De man kon met een rijverbod van 5 uur weer naar huis.

Brand

HOUTEN-Op donderdagavond 3 mei werd aan de Kapelmuur hout in brand gestoken.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie van twee melders te horen dat er hout in brand stond. Ter plaatse aangekomen stond inderdaad hout in brand. De brandweer heeft de brand geblust. Hoogstwaarschijnlijk werd de brand aangestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via telefoonnummer 0900-8844.

Drie verdachten van woninginbraak aangehouden

IJSSELSTEIN-Op donderdagmiddag 3 mei werden drie verdachten aangehouden die even daarvoor hadden ingebroken in een woning aan de Noord IJsseldijk.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Noord IJsseldijk. Een getuige had drie mannen in een auto weg zien rijden. Gealarmeerde agenten zagen de betreffende auto met daarin de mannen rijden op de Utrechtseweg. De verdachten werden gesommeerd te stoppen. De drie mannen, 41 jaar uit Didam, 38 en 34 jaar uit Zelhem werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.