Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 04-05-2007

Autos niet op slot en buit zichtbaar in auto!

WOERDEN - In het kader van de recente inbraken in autos op het parkeerterrein aan de Houttuinlaan hield de politie onlangs een actie Niets erin...Niets eruit! Hieruit bleek dat autobezitters toch nog nonchalant met hun goederen omgaan. In totaal werden 216 geparkeerde autos gecontroleerd. Van deze autos waren er 5 niet afgesloten en in 20 autos lag zichtbare buit!

Algemene preventietips

De meeste auto-inbraken worden gepleegd door gelegenheidsdieven. De beste manier om een auto-inbraak te voorkomen, is dan ook te zorgen dat er geen aanleiding is om in te breken. Dus, geen (waardevolle) goederen achterlaten in uw auto. Navigatiesystemen en laptops zijn een gewilde buit. Vaak worden routeplanners met een zuignap aan de voorruit bevestigd en blijft na het verwijderen een afdruk zichtbaar. Voor auto-inbrekers is dit een aanwijzing dat er mogelijk een routeplanner in de auto ligt. Daarnaast is apparatuur, zoals autoradio/CD-spelers, telefoons, laptops, routeplanners, PDAs en MP3 spelers veelal voorzien van BlueTooth, een methode om apparatuur draadloos met elkaar te communiceren. Als een apparaat stand-by staat, geeft het apparaat een signaal af. Dit signaal is op te vangen met andere apparatuur. Auto-inbrekers gebruiken dit signaal om te kijken in welke auto apparatuur ligt.

Te veel gedronken

BREUKELEN-In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei is een 84-jarige vrouw uit Breukelen aangehouden omdat ze te veel gedronken had.

Omstreeks 00.50 uur zagen agenten een automobiliste zonder verlichting rijden. De vrouw werd staande gehouden en onderworpen aan een blaastest. Ze had te veel gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat de vrouw 365 ug/l in haar bloed had. Ze kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Achtervolging

LOENEN AAN DE VECHT-Op donderdagavond zijn twee mannen aangehouden omdat ze er vandoor gingen toen ze waren staande gehouden.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in de Dorpsstraat. Daar zouden twee mannen zich verdacht ophouden in een auto. De mannen, in de leeftijd van 23 en 53 jaar uit Hilversum, werden gecontroleerd en konden hun weg vervolgen. Op dat moment zagen de agenten dat auto een rood verkeerslicht negeerde. De mannen werden daarop weer staande gehouden en verzocht achter de agenten aan te rijden naar een nabijgelegen parkeerplaats. De bestuurder voldeed hier echter niet aan en ging er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in waarbij de bestuurder diverse malen door rood reed. Met hulp van collegas uit het korps Amsterdam-Amstelland werden de mannen op de Rijksweg A1 ten hoogte van de afslag Muiden aangehouden.

Twee jongens aangehouden op verdenking van fietsdiefstal

WOERDEN- Op donderdag 3 mei zijn twee jongens uit Woerden aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige die op de Westdam drie personen een fiets zag stelen. Ze renden vanaf de Westdam een park in. Agenten waren snel ter plaatste en doorzochten het park waar twee jongens met een afgesloten damesfiets werden aangetroffen. Er werd contact opgenomen met de getuige en deze bevestigde dat de signalementen overeenkwamen met twee van drie verdachten. De twee jongens, 15 en 16 jaar uit Woerden, werden aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

OUDEWATER-Op donderdagavond 3 mei hield de politie een verkeerscontrole op de N228.

Tussen 19.00 en 21.00 uur hield de politie een verkeerscontrole op de N228 tussen Montfoort en Oudewater. Daarbij overschreden 7 personen de maximaal toegestane snelheid en 6 personen negeerden het inhaalverbod. Deze personen konden met een bekeuring op zak naar huis.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

WILNIS- Op donderdagmiddag 3 mei werd een 45 jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden omdat ze een winkeldiefstal had gepleegd.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de Molmlaan. De vrouw passeerde de kassa zonder een aantal goederen betaald te hebben. Een personeelslid hield de vrouw aan in afwachting van de politie. Toen de agenten de vrouw wilden meenemen vertoonde ze opstandig gedrag waarop ze geboeid werd meegenomen naar het politiebureau. Daar legde ze een bekennende verklaring af. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.