Politie Groningen

Vrijdag 4 mei 2007

Provincie Groningen, 04-05-2007

Groningen: quad in beslag genomen

De politie heeft donderdagmiddag op de Johan van Zwedenlaan een quad in beslag genomen. Agenten zagen een 37-jarige Stadjer zonder helm rijden. Ook zijn passagier droeg geen helm. Daarnaast had de quad geen kentekenplaat. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: 3-jarige steekt weg over

Een 3-jarig jongetje uit Groningen is donderdagmiddag licht gewond geraakt. Hij stak de Paramaribostraat over terwijl er een auto langs reed. De 36-jarige bestuurster uit Groningen kon niet uitwijken en reed het jongetje aan. Het letsel leek mee te vallen, maar het jongetje werd voor onderzoek door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De auto van de vrouw had twee gladde voorbanden. Zij moet zich komende week melden bij het politiebureau om nieuwe voorbanden te laten zien. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: bromfietser op de bon

De politie heeft donderdagmiddag op de Vismarkt een 21-jarige bromfietser uit Groningen bekeurd. Agenten zagen hem zonder helm rijden. Toen zij hem hierop aanspraken en hem controleerden, bleek dat op de bromfiets een snorfietsplaatje zat. Dit plaatje bleek als gestolen te boek te staan. Hiervoor werd hij aangehouden. Op het bureau kreeg drie bekeuringen: voor het niet dragen van de helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat en onverzekerd rijden. Voor heling van het snorfietsplaatje krijgt hij proces-verbaal. De bromfiets moest hij achterlaten. Daar werd verder onderzoek aan gedaan.

Groningen: man raakt rijbewijs kwijt

Een 40-jarige man uit Westerlee moest donderdagmiddag op de Europaweg zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met 111 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Bij zijn staandehouding kon hij zijn rijbewijs niet tonen, omdat hij die is verloren. Als hij zijn nieuwe rijbewijs krijgt, moet hij het direct komen inleveren. Zijn auto is tot die tijd in bewaring gesteld bij het politiebureau.

Groningen: man aangehouden voor uitdelen kopstoot

Een 18-jarige Stadjer is op basis van cameratoezicht aangehouden voor het uitdelen van een kopstoot. Hij rende vervolgens weg richting de Peperstraat. In de Achter de Muur werd hij aangehouden door agenten, omdat ook een duidelijk signalement werd doorgegeven. Het 17-jarige slachtoffer uit Roden verklaarde uit het niets onenigheid met de verdachte te hebben gekregen. Hierbij deelde hij ook ineens een kopstoot uit. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een ander onderzoek in.

Groningen: schennispleger ingerekend

Een 30-jarige man uit Bedum is donderdagavond op het Stationsplein aangehouden voor schennis. Agenten die surveilleerden op het station werden aangesproken door getuigen dat de man zichzelf bevredigde. Hij werd ingerekend. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: spookrijder onder invloed

Een 54-jarige man uit Duitsland is donderdagavond op het Damsterdiep aangehouden voor rijden onder invloed. Een getuige belde de politie nadat hij zag dat de man in tegengestelde richting over de Beneluxweg reed. Inmiddels was hij gestopt aan het Damsterdiep. Daar wisten de agenten de man in te rekenen. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol reed. Op het bureau bleek dat hij 1,25 promille in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: ruzie leidt tot aanhoudingen

Een 18-jarige man uit Haren liep donderdagnacht in een discotheek in de Gelkingestraat vermoedelijk een gebroken neus op. Agenten kregen een melding van een ruzie. Binnen werden ze aangesproken door portiers. Zij wezen de heren aan. Een 23-jarige man uit Apeldoorn en een 19-jarige Stadjer werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gegaan. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt wat de aanleiding is van de ruzie.

Groningen/Haren: alcoholcontrole

Drie automobilisten zijn donderdagavond en -nacht betrapt op het rijden onder invloed. De politie hield op de Meerweg in Haren en de Hereweg in Groningen een alcoholcontrole. Drie personen werden aangehouden. Eén hiervan bleek uiteindelijk onder de grens te zitten. Hij had 0,45 promille in zijn bloed. Twee anderen hadden beiden 0,55 promille in hun bloed. Eén van hen was een taxichauffeur. Hij bleek ook zijn rittenstaten niet goed ingevuld te hebben. Tenslotte werden nog twee bromfietsers bekeurd, omdat ze hun helm niet goed droegen.

Lauwerzijl: rijden zonder rijbewijs

Een 49-jarige automobilist zonder vaste woonplaats is donderdagmiddag aangehouden. De man reed over de Teenstraweg in Lauwerzijl. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bovendien was de APK verlopen en de auto niet verzekerd. De man moest zijn weg zonder auto en met drie bekeuringen vervolgen.

Hoogezand: motorrijder botst op auto

Een 27-jarige motorrijder uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt. De man botste Op de Hoofdstraat in Hoogezand op een stilstaande auto. De automobilist stopte voor een oranje verkeerslicht. De motorrijder kwam ten val en is met letsel aan zijn knie overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: wielrenner geschept

Een 36-jarige wielrenner uit Borger is donderdagavond gewond geraakt. Een 27-jarige automobilist uit Zuidbroek reed over de Transportweg in Veendam. Hij sloeg linksaf de Ambachtsweg in en zag daarbij de wielrenner over het hoofd. De wielrenner reed in tegenovergestelde richting over de Transportweg. De wielrenner kwam op de voorzijde op de auto terecht. Hij is met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.