Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 04-05-2007

Rijden op gestolen scooter

DOORN- In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei werd een jongen aangehouden.

Omstreeks 02.30 uur surveilleerden agenten over de Driebergsestraatweg. De agenten zagen twee bromfietsen uit tegenovergestelde richting komen. Plotseling zagen de agenten dat een scooter stopte en direct hard wegreed. De agenten vertrouwden dit uiteraard niet en gingen achter deze scooterrijder aan.

Op de Middenlaan werd de scooter met draaiende motor, maar zonder bestuurder, aangetroffen voor een oprit van een woning. In de tuin van de woning werd een onderzoek ingesteld en de 15-jarige vermoedelijke bestuurder uit Utrecht werd uit de bosjes geplukt. De bromfiets was van diefstal afkomstig en is in beslag genomen.

Aangereden en doorgereden

VEENENDAAL- Op donderdagavond werd een fietser aangereden door een nog onbekende automobilist.

Omstreeks 23.55 uur reed een 50-jarige man (woonplaats onbekend) over de Frans Halslaan. Ter hoogte van de Bartolomeus van der Helstraat werd de man aangereden door een automobilist. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug; 0900-8844.

Gewond na aanrijding

DOORN- Op donderdagmiddag raakte een meisje gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 15.30 uur zat een 17-jarige meisje uit Doorn bij een ander achterop een scooter en zij reden over de Amersfoortseweg. Bij een kruising aangekomen werden zij aangereden door een 24-jarige automobilist uit Driebergen. Het meisje raakte gewond en werd o.a met een gekneusde enkel naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de scooter en de automobilist raakten niet gewond.