Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Voorst - Man aangehouden voor huiselijk geweld            |
De politie heeft donderdagmorgen (03/05) in zijn woning in Voorst een 34-jarige man aangehouden die wordt verdacht van huiselijk geweld.

De politie kreeg rond 11.15 uur melding dat de man zijn vrouw had mishandeld. Vervolgens had hij de woning verlaten. De vrouw liep diverse verwondingen op. De politie bracht de vrouw voor behandeling naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer. De verdachte meldde zich later bij het politiebureau in Twello. Hij werd voor verhoor opgesloten. Afhankelijk van de duur van het politieonderzoek moet hij zich binnen een week na zijn invrijheidstelling melden bij de Reclassering voor een begeleidingstraject. De verdachte moet binnenkort voor de rechter verschijnen. In verband met de privacy van betrokkenen doet de politie verder geen mededelingen.

|     |Zutphen - Keukenbrand in woning                           |
In een woning aan de Kuiperstraat brak donderdagavond (03/05) brand uit in de keuken.

De brandweer kreeg rond 20.00 uur melding van een keukenbrand en was snel ter plaatse. Een 52-jarige buurman had het brandje al geblust. Hij had rook gezien en trad zeer kordaat op. De man had wel rook binnen gekregen en had daardoor last van zijn ademhaling. Hij werd in het ziekenhuis behandeld. De oorzaak was dat de 74-jarige bewoonster kussens van de tuinstielen naast het gasfornuis had gezet dat nog aan was. Hierdoor vatten de kussens vlam. De brandweer lichtte Salvage in die de roetschade zal opruimen.

Einde berichten

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --